Ana SayfaGündemŞimşek: Merkez Bankası'nın Eli Kolu Bağlı Değil!

Şimşek: Merkez Bankası’nın Eli Kolu Bağlı Değil!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, maliye politikaları açısından kaygıların yersiz olduğunu ifade etti. Türkiye Bankalar Birliği’nin 61. Olağan Genel Kurulu’na katılan Şimşek, gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomide durgunluğun mevcut olduğunu, bu durumun göstergelere bakılarak çok rahat fark edildiğini ifade etti. Dış ticaret açığının aşağı yönlü hareket ettirilmesi için birçok reformun hayata geçirilmesi gerektiğini, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şimşek, ithalatı azaltmak adına güçlü yatırımlar için güçlü teşviklerin yakın dönemde verilmeye başlandığını, bu yatırımların devreye girmesi ile birlikte Türkiye’nin sahip olduğu cari açığın 19 milyar Dolar düzeyinde bir azalma yaşayacağını belirtti.

“Türkiye’nin Odaklanmaya İhtiyacı Var”

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, açıklamalarında Türkiye’nin en büyük ihtiyacının odaklanmak olduğunu, odaklanma konusu çözüme kavuşması ile birlikte başarının kaçılmaz olduğunu, şu anda odak noktasının cari açık olduğunu, kalıcı bir şekilde cari açığın yüzde 3’ün altına çekilmesi için birkaç yıllık sürecin önemli olduğunu ifade etti.

Teşvikler için Maliye politikalarına dair kaygıların oluştuğunu ve bu kaygıların yersiz olduğunu belirten Şimşek, kısa vadede kalıcı bir tahribat olmadan, orta ve uzun vadede vergi artışı olmadan tabana yayılacak mali disiplinin korunmasının hedeflendiğini belirtti.

Merkez Bankası’nın Eli Kolu Bağlı Değil

Konuşmasında enflasyon için geçici bir çift hane durumunun söz olduğunu belirten Şimşek, 90’lu yıllar sonrasında AKP iktidarı döneminde enflasyonun yüzde 10’lara kadar çekildiğini, şimdi de enflasyonda kur etkisinin yaşandığını, bu durumun da geçici olduğunu belirtti.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bugün atılan adım hakkında da değerlendirmede bulunan Şimşek, Merkez Bankası’nın elinin kolunun bağlı olmadığını, tepki gereken durumlarda, gerekli tepkiyi verdiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.