Ana SayfaGündemİşsizlere 53 Lira Müjdesi!

İşsizlere 53 Lira Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizleri sevindirecek bir açıklama gelirken sağlık güvencesi olmayan işsizler için 53 liraya tüm ailesinin ve kendisini güvence altına gireceği belirtildi. 

Herhangi bir işi olmayan kişilerin sosyal hayatlarında en çok sıkıntı yaşadıkları durumlar hastaneler olarak belirlendi. Bu aşamada sağlık güvencesi olmadığı için sağlığını  erteleyerek hastaneye gitmeyen vatandaşların olduğu tespit edildi. Sağlık hakkının herkes için gerekli olduğu göz önünde bulundurulduğu zaman bu konu hakkında yeni bir düzenlemeye gidildi. Düzenleme sonrasında SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül konu hakkında bir açıklama yaptı. Bu açıklama ile işsizlerinde sağlık güvencesi altına girmeleri için oldukça uygun bir yöntemin belirlendiği açıklandı. 

İşsiz olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden hak ettikleri gibi hakkıyla yararlanması için sadece 53 lira karşılığında sağlık güvencesi altına girecekleri belirlendi. Daha önceki düzenlemeler göz önünde bulundurulduğu zaman işsiz olan ve herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların 400 liraya kadar ödeme yapmaları gerekiyordu. Bu fiyatların düşürülerek aylık 53 lira karşılığında herkesin yararlanabileceği bir sistem haline getirildiği tespit edildi. 53 liralık ödeme karşılığında hem kendisinin hem de ailesinin sağlık sigortası kapsamına girmesi planlanıyor. Bunun adından kişilerin sağlık hizmetlerinden sınırsız bir şekilde yararlanacakları açıklandı. 

53 lira ödemenin yanı sıra bölge kaymakamlıklarına yapılacak başvuruların ardından gelir testine giren vatandaşların maddi yetersizlik yaşadıklarının tespit edilmesinin ardından sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için herhangi bir ücret alınmamasına karar verildi. Daha öncesinden borcu olan vatandaşların borçlarının 53 lira üzerinden tekrar hesaplanmasına ve taksitlere bölünmesine karar verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.