Ana SayfaKariyerBanka Kariyer Yolu Nerede Başlar? Gençlere Kariyer Tavsiyeleri

Banka Kariyer Yolu Nerede Başlar? Gençlere Kariyer Tavsiyeleri

Tüm Bankalarda Kariyer Yolu Nerede Başlar? Herkes Kıdemli Yönetici Pozisyonunda mı İşe Başlıyor? Hayır. Detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacı olmak isteyen fakat nereden başlayacağını bilemeyen birçok genç, banka kariyer yolunun nerede başladığını, sektöre nasıl adım atması gerektiğini ve bu hedef için neler yapabileceğini merak etmektedir.

Bankacı olmak isteyen gençlerin öncelik verdiği pozisyonlardan Banka Çağrı Merkezi iş ilanları, aslına bakıldığında birçok kıdemli bankacının geçmiş olduğu yollardan biridir. Günümüzde üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerinden mezun olan ve iş arayışına giren gençler, banka iş ilanları ve banka sınavlarını yakından takip etmektedir.

Türkiye’de hizmet vermekte olan bütün bankalar, lise mezunundan yüksek lisans mezunu adaylara kadar farklı pozisyon ve departmanlarda, farklı eğitim düzeyine göre görev vermektedir. Bugün bir kıdemli bankacının geçmişini incelediğimizde bankalarda satış, çağrı merkezi, gişe yetkilisi gibi banka kariyerinin başlangıcı kabul edilen bölümlerde iş başı yapmış olduğunu görmekteyiz.

Kariyer Hedefinde Mücadele Etmek Önemli!

Bankacılık sektöründe iş arayışındaysanız, bölüm ve pozisyon ayrımı yapmaksızın bankaların kariyerinize şekil vereceği departmanlarda iş başı için mücadele etmenizi önemle belirtebiliriz.

Bankacılık sektörüne ilgi duyan her adayın mutlaka gönlünde yatan ve kendi tercihinde olan şehirde veya pozisyonda banka kariyer hedefi bulunmaktadır. Fakat bu konuda her zaman şansınız sizinle olmayabilir, bir başka deyişle emek vermeden sadece şansınızı beklemek süreç açısından yorabilir. Bu noktada bankaların çağrı merkezi iş ilanları devreye girmektedir.

Çağrı merkezinde başlayacak olan iş hayatınız sergilediğiniz performansa ve gelişime bağlı olarak kısa bir süre sonra farklı yönlere eğilim gösterecektir. Hiçbir bankacı adayı yoktur ki emekli olana kadar çağrı merkezinde çalışmış olsun. Sizlerde çağrı merkezinde banka kariyerine başladıktan bir süre sonra ilgili bankanın farklı departmanları için başvuruda bulunmaya ve banka içi terfi talepleri iletmeye başlayabilirsiniz.

Gençlere Banka Kariyer Hedefleri için Öneriler

Bu süreçte her gencin ve yeni mezunun bilmesi gereken en önemli konu bankacılık sektörünün zor bir sektör olduğudur. Bankacılığın her ne kadar eğlenceli yönleri olsa da gerçekleştirilen bütün işlemler para üzerine olduğundan riskli ve stresli bir meslektir. Dolayısıyla bu sektörde kariyer hedefleyen gençlerin zaman ve dikkat yönetimi konusunda başarılı olması, sektörün dinamiğine kolay bir şekilde adapte olması önemlidir. Özellikle de dinamik yapıya adapte olma konusu kritik bir öneme sahip olurken, bunun nedeniyse piyasaların anlık olarak değişebilme ve bu durumda finansal değerlerin alt üst olabilme potansiyeline sahip olmasıdır.

Yenilikçi Olmaya Özen Göstermelisiniz

Banka kariyer hedefi olanların girişime, yeniliğe, dinamiğe ve inovasyona uyum sağlaması gerekir. Sektörde tutunabilmek ve uzun vadeli kariyer hedefini gerçekleştirebilmek için yenilikçi ve girişken olunması önemlidir.

Ekip Çalışmasına Uyum Sağlamalısınız

Bankacılık ve finans sektörü ekip çalışmasıyla ayakta kalan bir sektördür. Banka sınavları ya da işe alım sürecinde gerçekleştirilen mülakatlarda adayların takım çalışmasına uyum sağlayıp sağlayamayacağı en çok dikkat edilen konular arasında yer almaktadır. Her banka kendi bünyesinde dışa dönük, çevresi ile iletişim kurabilen, ekibe liderlik edebilecek ya da takım arkadaşlarıyla uyumlu bir çalışma yürütebilecek personellerle çalışmayı istemektedir. Bu nedenle gençlerin ekip çalışmasına uyum sağlaması önemlidir.

İnsan İlişkilerini Değerlendirmelisiniz

Bankacılık tamamen insan ilişkilerine dayanan bir çalışma alanıdır. Dolayısıyla ikili ilişkilerde ve insan ilişkilerinde başarısız olanların bu sektörde başarı elde etmesi ya da uzun vadeli kariyer yapabilmesi mümkün değildir.

Araştırmacı ve Yeniliklere Açık Olmalısınız

Bankacı olmak gazetecilik gibi sürekli olarak yenilik ve araştırma gerektirmektedir. Bu alanda çalışan ya da çalışmak isteyenlerin devamlı olarak rakiplerini araştırması, çalıştığı kurumun vizyon, misyon ve değerleriyle alakalı araştırmalarda bulunması, hatta sektörde kariyeri parlak olan kişilerin hayatları hakkında bilgi edinmek, bilgi birikimin artmasında önemli faydalar sağlayacaktır.

Bankacılık sektöründe her ne kadar hataya yer verilmese de herkesin hata yapabilme potansiyeline sahiptir. En ünlü gazetecilerin dahi “tekzip” yaptığı ve hatasını telafi ettiği unutulmaması gereken bir gerçektir. Önemli olan, hatalardan pay çıkartmak ve alınan dersle beraber bankacılık kariyer hedefi için emin adımlarla ilerlemektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.