Ana SayfaGündemAkbank 2018 1. Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Akbank 2018 1. Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankanın Türkiye ekonomisi ve reek sektörü desteklemeyi devam ettirmesi için yurt dışında çok daha iyi şartlarda yurt dışı finansman kaynağı sağladıklarını söyleyen Binbaşgil, yurt dışından toplamda 2,4 milyar dolar değerinde finansman sağladıklarını söyledi.

Akbank’ın 2018 1. Çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçları açıklandı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, açıklanan sonuçlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mevduat Yüzde 4,8 Yükseldi

Bankacılık sektörü ve ekonominin en büyük destekçilerinden biri olduklarını söyleyen Binbaşgil, 20 senedir istikrar ve güvene dayalı bankacılık anlayışıyla, disiplin ve ciddiyeti dikkate alarak ekonomiye destek verdiklerini, 2018’in ocak, şubat ve mart aylarındaki aktiflerinin toplamının 348 milyar TL’ye çıktığını, geçen senenin sonu ile kıyaslama yapıldığı zaman mevduatlarının da yüzde 4,8 oranında yükseldiğini, bu yükselişle toplam mevduatın 211 milyar liranın üzerine çıktığını söyledi.

Akbank Net Konsolide Karı 1 Milyar 694 Milyon Lira

Akbank’ın aynı dönemde 2 milyar 176 milyon TL değerinde brüt karının olduğunu, bunun 482 milyon lirasının vergi karşılığı olarak ayrıldığını söyleyen Binbaşgil, net konsolide karlarının ise 1 milyar 694 milyon lira olduğunu, 2018 yılında reel sektöre kullandırdıkları kredilerde sağladıkları desteklerin yüzde 5,6 artış gösterdiğini, bu artışla da 175 milyar liraya çıktığını söyledi.

Aktif kalitesinin bankanın önemli öncelikleri arasında olduğunu ve bu yeri koruduğunu söyleyen Binbaşgil, takipteki kredi oranının ilk çeyrekte yüzde 1,9 seviyesinde gerçekleştiğini, bu oranın sektörün ortalamasının altında olduğunu, bunun da sağlıklı, disiplinli ve nitelikli büyümenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

“Yurt Dışından Daha İyi Şartlarda Yurt Dışı Finansmanı Sağlıyoruz”

Bankanın Türkiye ekonomisi ve reek sektörü desteklemeyi devam ettirmesi için yurt dışında çok daha iyi şartlarda yurt dışı finansman kaynağı sağladıklarını söyleyen Binbaşgil, ilk çeyrek dönemde uluslararası piyasalarda 400 milyon dolar sermaye benzeri tahvil, 1,2 milyar doları karşılığı sendikasyon kredisi ve 795 milyon dolar değerinde seküritizasyon finansmanı sağladıklarını, yurt dışından toplamda 2,4 milyar dolar değerinde finansman sağladıklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.