Ana SayfaEkonomiBaşbakan Binali Yıldırım İmar Barışı için Tarih Verdi!

Başbakan Binali Yıldırım İmar Barışı için Tarih Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Binali Yıldırım imar barışı ile ilgili konuştu ve uygulamanın başlayacağı zamanı belirtti.

İmar Barışı 10 Gün İçinde Çıkacak

Türkiye’de genel olarak imar konusunda sorun olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, imarla, mülkiyetle ve ruhsatlarla ilgili pek çok sorun olduğunu, bu sorunların vatandaşların kanayan yarası haline geldiğini, kiminin binası olduğunu elektriği olmadığını, kiminin ruhsatı olmadığını, kimini mülkiyetinin kendisine ait olmadığını, yeni düzenlemenin bürün sorunları ortadan kaldıracağını, yıllardır devam eden bu sorunun çözümüne dair yeni düzenlemenin önümüzdeki 10 gün içinde çıkartılacağını, bu uygulamanın adının imar barışı olduğunu söyledi.

İmar Barışı İzmir’deki Konutların Yüzde 62’sini İlgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kısa adı İZTO olan İzmir Ticaret Odası’nın özel meclis toplantısına katılan Binali Yıldırım, imar barışının İzmir’deki konutların yüzde 62’sini de ilgilendirdiğini de söyledi. Yıldırım, Türkiye genelinde konutlarla ilgili tüm sorunları ortadan kaldıracak olan bu yeni düzenlemenin bir imar affı değil, imar barışı olduğunu, mevcut olan durumları bir bakıma hak sahiplerinin lehine çevireceğini, yıllardır kanayan bir yara olan pek çok sorunu çözecek olan imar barışının 10 gün içinde çıkacağını, devletin vatandaşlarla barışı olarak da adlandırılabileceğini söyledi.

15 Yılda 10 Milyon Kişi İstihdam Edildi

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında binasını yeniletmek isteyen ve kentsel dönüşüm projesine dahil olmak isteyen vatandaşların gerekli imar izinlerini alarak, binalarını depreme dayanıklı bir şekilde yeniden yaptırabileceğini, bu uygulamanın Türkiye genelinde bulunan 12 milyon adet konutu ilgilendirdiğini, bu yüzden de reform niteliğinde olduğunu, geride kalan 15 yıllık sürede Türkiye’de 10 bin kişinin istihdam edildiğini, İzmir’in istihdamdaki payının da 485 bin kişi olduğunu, İzmir şehrinin tarım, sanayi, turizm ve eğitim şehri olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.