Ana SayfaEkonomiRenault İlk Çeyrekte 13,2 Milyar Avroya Ulaştı

Renault İlk Çeyrekte 13,2 Milyar Avroya Ulaştı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Renault Grubu yılın ilk çeyreğine ilişkin finansal gelişmeleri açıkladı. Buna göre grubun ilk çeyrek cirosu 13 milyar 200 milyon avro oldu. Cirodaki artış yüzde 0,2 olarak duyuruldu.

Renault Dünya Pazarının Yüzde 4’ünü Ele Geçirdi

Renault Grubu 2018 yılının ilk çeyreğinde küresel pazardaki payını 0,1 puan artırmayı başardı. Son durumda dünya pazarının yüzde 4,0’ı grubun oldu.

Şirketten yapılana açıklamaya göre Renault Grubu Ocak, Şubat ve Mart ayları döneminde dünya genelindeki satışlarını genel olarak yüzde 2,7 oranında artırdı. Binek otomobil ve hafif ticari araç satışları ise yüzde 4,8’lik artışa ev sahipliği yaptı. Yenilenen Duster ve Koleos modelleri Avrupa’da yükselişe geçti. Avrupa pazarın yılın ilk üç ayında yüzde 0,6 oranında büyüme kaydederken, söz konusu modellerin satışları yüzde 2,8’lik artışla güzel bir başarıya imza attı.

Avrasya Satışları Yüzde 22,1 Arttı

Grubun Avrasya bölgesindeki satışları ise aynı dönem dahilinde yüzde 22,1 gibi yüksek bir oranda artış kaydetti. K. ABD ile G. ABD satışlarındaki artış ise yüzde 21,3’ü buldu. Ortadoğu, Asya Pasifik ve Afrika satışları ise yılın ilk üç ayında hız kesti. Bu dönemde Lada artan satışlarla ciroya büyük katkı sağladı. Satışlardaki artışı yüzde 25,8 olarak duyuran grup, modelin ciroya verdiği desteğin 716 milyon avroyu bulduğunu ifade etti.

Gruptan Beklenen 2018 Yılı Büyümesi Yüzde 2,5

Sektör analistlerine göre Renault Grubu bu sene, bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,5 oranında bir büyüme kaydedecek. Grubun Avrupa pazarındaki genişlemesi ise yüzde bir olacak. Şirket bu kapsamda ciroyu yükseltmeyi hedeflerken, faaliyet karını ise yüzde 6’lık dilimin üzerinde konumlandırmayı planlıyor.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.