Ana SayfaEkonomiİstanbul’daki Arsa Fiyatlarının Oranı New York’un İki Katı!

İstanbul’daki Arsa Fiyatlarının Oranı New York’un İki Katı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul öncelikli olmak üzere büyükşehirlerde arazi fiyatlarının artması orta ve alt gelir grubundaki kişilerin konut üretimini olumsuz etkiliyor.

Büyükşehirlerdeki Konut İhtiyacı Artıyor

İstanbul gibi büyükşehirlerde arazi fiyatlarının artması orta gelir grubundaki ve alt gelir grubunda olan vatandaşları ilgilendiren konutların üretimini olumsuz yönde etkilediği bildirildi. GYODER olarak kısaltılan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, tarafından bu konuda bir açıklama yaptı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın geçtiğimiz 15 yılda alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik uygun konut projeleri ürettiğini söyledi.

TOKİ İhtiyacın Yüzde 10’unu Karşılıyor

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, TOKİ tarafından üretilen konutların vatandaşların konut ihtiyaçlarının sadece yüzde 8 – yüzde 10 gibi bir kısmını karşıladığını, ancak dar gelirli vatandaşların konuta olan ihtiyaçlarının çok daha fazla olduğunu, bu ihtiyacın özellikle büyük şehirlerde fazlalaştığını, bunun nedeninin de arazi ve arsa arzının az olması olduğunu, sunumun ancak bazı sübvansiyonlarla artırıldığını, arsa fiyatlarının maliyeti oluşturan en önemli bileşenlerden biri olduğunu, büyükşehirlerde dar gelirli kişilere yönelik konut projesi ihtiyacının ancak GYODER’in üreteceği konutlar ve TOKİ konut projeleri ile karşılanabileceğini de söyledi.

Bu Fiyatlarla Konut Üretmemiz Mümkün Değil

Dar gelirli vatandaşların konut satın alamaması ile ilgili konuşan NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur da bunun nedeninin konut fiyatlarının uygun olmaması olduğunu, konut fiyatlarının yüksek olmasının da arsa fiyatlarından kaynaklı olduğunu, Türkiye’de büyük şehirlerdeki arsa fiyatlarının New York gibi metropollerdeki arsa fiyatları ile neredeyse aynı olduğunu, İstanbul’daki arsa fiyatlarının Paris, New York, Londra’dan daha pahalı olduğunu, arsa fiyatlarının konut fiyatlarına oranı New York’ta yüzde 30 düzeyinde iken İstanbul’da bu oranın yüzde 50 olduğunu, fiyatlar bu kadar pahalı iken dar gelirli vatandaşlar için konut üretmenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.