Ana SayfaEkonomiSon Dakika! S&P Türkiye’nin Kredi Notunu Düşürdü!

Son Dakika! S&P Türkiye’nin Kredi Notunu Düşürdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notu ve kredi görünümüne ilişkin kararını verdi. Türkiye’nin kredi notu düşürüldü, görünümü ise “Durağan” olarak açıklandı! İşte kararın detayları…

S&P Türkiye’nin Kredi Notu Görünümünü “Durağan” Olarak Açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olarak faaliyet gösteren Standard & Poor’s, Türkiye hakkında aldığı son kararları açıkladı. Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu “BB-“ seviyesine çeken kuruluş, kredi notunun görünümünü ise “Durağan” olarak bildirdi. Türkiye’nin yabancı cinsinden kredi notu bir önceki kararda “BB” olarak kaydedilmişti.

Standard & Poor’s tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin yerel para cinsinden kredi notunun “BB” seviyesine çekildiği ifade edildi. Bir önceki kararda ülkemizin yerel para cinsi üzerinden kredi notu “BB+” olarak kayıt altına alınmıştı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu kredi notunun geriye çekilme nedenlerini de açıkladı. Kuruluş gerekçe olarak, makroekonomik dengenin bozulduğuna işaret etti. Türkiye’nin enflasyon görünümünün son dönemlerde deforme olduğuna değindi. Bunların yanında yerel para cinsindeki değer kaybının altını çizdi ve volatiliteye gönderme yaptı.

Standard & Poor’s kararlarını içeren açıklamada ülkemizin mali pozisyonunun zayıfladı dikkat çeken ifadelerden oldu. Ekonominin normalin üzerinde ısındığını kaydeden kuruluş, konuya dikkat çekmeye çalıştı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu kredi notunun tekrar düşürülebileceğinin de sinyallerini verdi. Bu kapsamda ilerleyen dönemlerde dış finansman şartlarının bozulması halinde yeni kararlar alınabileceğini aktardı. TL’nin konumuna işaret ederek, değer kaybının devam etmesi ve özel sektördeki hassaslaşmanın artması halinde kredi notunun gözden geçirileceğini bildirdi.

Bunların yanı sıra S&P TCMB’nın enflasyon rakamlarını yüzde beşlik hedefe yakın bir konuma getirmesinin önem arz ettiğini belirterek, dış pozisyonun sürdürülebilir hale gelmesi durumunda kredi notunun yukarı yönlü hareket edebileceğini dile getirdi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.