Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Naci Ağbal’dan Akaryakıtta ÖTV İndirimi Açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan Akaryakıtta ÖTV İndirimi Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal bir televizyon programına katıldı ve önemli açıklamalar yaptı.

Akaryakıtta ÖTV İndirimi Var mı?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ve pek çok merak edilen soruya yanıt niteliğinde açıklamalar yaptı. Naci Ağbal, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın attığı ve atacağı adımlar olduğunu, bu adımlar atılmadan önce ÖTV’de indirim yapılsa bile geçici olacağını, beklenen etkinin yakalanmayacağını, akaryakıtta ÖTV’nin aşağı çekilmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığını söyledi.

1.5 Yıldır Sigara ve Akaryakıt Vergisine Zam Yapmadık

Naci Ağbal, enflasyonun hızlı bir şekilde tek haneli rakamlara inmesi gerektiğini, maliye politikasının da para politikası ile uyumlu olacağını, enflasyonun yüksek olmasının vergi artışı ile alakası olmadığının görüldüğünü, ithalatın, döviz kurunun, emtianın ve petrol fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı olduğunu, iç talebin canlı olmasının da enflasyon rakamlarını etkilediğini, ÖTV indirimi ile ilgili talebin iyi niyetli bir talep olduğunu, ancak şu an itibariyle akaryakıtta ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışmalarının olmadığını, akaryakıttan ve sigaradan alınan vergilerde 1.5 yıldır artış yapmadıklarını, Maliye Bakanlığı olarak enflasyon oranlarının düşmesi için gerekli desteği verdiklerini de söyledi.

Standart Poor’s’un Türkiye Kararı Tartışmaya Açık

Standart Poor’s tarafından Türkiye’nin notunun indirilmesi ile ilgili de konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu zamanlamanın ilginç olduğunu, Türkiye’de yakın gelecekte bir seçimin yapılacağını, bu sürece rağmen Merkez Bankası tarafından bir para politikası kararı alındığını, raporun tartışmaya açık olduğunu, politikadan etkilenerek verilmiş bir karar olduğunu düşündüklerini, bu kararın sonucunda büyük bir kredibilite kaybının söz konusu olduğunu da söyledi.

183.5 Milyar Lira Borç Yapılandırılacak

Naci Ağbal 31 Mart 2018 önce kamuya olan borçlarını ödemeyene vatandaşları ilgilendiren yeniden yapılandırmaya da değinerek yapılandırma ile toplam olarak 183.5 milyar lira alacağın tahsil edilmesinin planlandığını, bu kapsama vergi borçları, SGK prim borçları, idari para cezaları, trafik cezaları, gümrük vergileri, belediyelere olan su ve atık su borçları, öğrencilerin kredi borçlarının bulunduğunu, bu yapılandırmanın kısaca 31 Mart 2018 tarihinden önce olan tüm dönemleri içine aldığını da sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.