Ana SayfaGündemTesla Motors Zararda Rekora Koştu! Tam 710 Milyar Dolar

Tesla Motors Zararda Rekora Koştu! Tam 710 Milyar Dolar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrikli araç sektörünün lider markaları arasında yer alan Tesla yılın ilk çeyreğinden aradığını bulamadı. Tesla Motors’un Ocak – Mart dönemi zararı 710 milyon dolara ulaştı.

Tesla Motors İlk Çeyrek Zararını Açıkladı!

Otomotiv sektörüne yeni bir nefes kazandıran Tesla Motors, aynı başarını kazançta gösteremedi. Şirkette işlerin pek yolunda gitmediği finansal tabloların açıklanmasıyla birlikte belli oldu.

Elektrikli araç devi şirket yılın ilk üç ayına ilişkin mali sonuçları açıkladı. Buna göre Tesla Motors Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan ilk çeyrekte kâra geçemedi. Şirket ilk çeyrekte 710 milyon dolar zarar ettiğini duyurdu.

710 milyon dolarlık zarar, 15 yıllık tarihi olan şirke için bir ilk oldu ve rekor zarar 2018 yılının ilk çeyreğinde edilmiş oldu. Tesla bilindiği üzere 2003 yılında kurulmuş, otomotiv sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmıştı.

Yılın İkinci Yarısında Kâra Geçeceğini Duyurdu

Elektrikli araç devi geçen sene ise 2 milyar dolarlık zarar ettiğini açıklamıştı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise bu rakamın yaklaşık üçte biri zarar tablosuna eklendi.

Tesla yılın ilk üç ayında beklediği performansı yakalayamasa da, bu yılın ilk yarısı sonrasından ümitli görünüyor. Şirket ikinci yarı itibariyle kâra geçeceğini bildiren ifadeler kullandı.

Teslimatlar Haziran Sonrası Hız Kazanacak

Tesla 2018 yılı sonuna kadar sermaye harcamalarını 3 milyar doların altında tutmayı hedefliyor. Bu kapsamda şirketin planlarını kısa vadeli yapacağını, elektrikli araçta lüks segmentindeki araç teslimatlarının Haziran ayı sonrasında artacağını, teslimatlar ile şirket kazancının da artacağını kaydetti.

Öte yandan Model 3 karmaşası ise halen sürüyor. Model 3’ün üretim aşamasında bazı geliştirme çalışmalarıysa devam ediyor. Maliyeleri minimize etmeye çalışan Tesla, ilk etapta otomasyonla ilgili bazı hatalar yaptığını da kabul ediyor.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.