Ana SayfaEkonomiEmekliye Bayram İkramiyesinden Kimler Yararlanıyor? İşte Tüm Detaylar!

Emekliye Bayram İkramiyesinden Kimler Yararlanıyor? İşte Tüm Detaylar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan emekliye bayram ikramiyesi verileceği ölüm aylığı alanların da ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağı sorusunu akıllara getirdi.

Emekliye Bayram Müjdesi Başbakan’dan Geldi

Türkiye’deki 12 milyon civarında emekliyi ilgilendiren haber geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Yıldırım hazırladıkları yeni paket kapsamında bundan böyle her bayram öncesinde emeklilere ikramiye verileceğini açıkladı. Akıllara gelen pek çok sorunun arasında ölüm aylığı alanların da bu ikramiyeyi alıp alamayacağı oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir yazılı açıklama yaptı ve konuya açıklık getirdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada emeklilere bayram ikramiyesi uygulamasına ölüm aylığı alanların da dahil olduğu bildirildi. Fakat ölüm aylığı alan emeklilerin alacakları ikramiye tutarı maaştan hak ettikleri pay oranında olacak.

Kimler Emekli İkramiyesi Alabilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada emeklilere Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda 1.000’er lira olmak üzere emekli ikramiye ödemesi yapılacağını, ikramiye ödemelerinin emeklinin kendisine ödenmek suretiyle yapılacağını, ölüm aylığı alanların da bu ikramiye kapsamında olduğunu, bu kişilere maaşlarının payı oranında ikramiye ödeneceğini, iş kazası geçiren ya da meslek hastalığı sebebiyle aylık alanların da iş göremezlik derecesi oranında ikramiye alacaklarını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında yer alan bilgilere göre aşağıdaki kişiler ikramiye almaya hak kazanacaklar.

  • SSK – Emekli Sandığı – Bağkur’dan emekli maaşı alanlar
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Malullük aylığı alanlar
  • Şeref aylığı alanlar
  • Geçici köy korucuları
  • Şampiyon sporcular
  • Kıbrıs, Kore ve İstiklal Savaşı’nda gazi olanlar
  • Terörden zarar gördüğü için aylık alanlar

Ve bu kişilerin hak sahipleri…

Ölüm Aylığı Alanlar Ne Kadar İkramiye Alacak?

Vefat eden yakınından dolayı emekli maaşı yani ölüm aylığı alanlar da emekli ikramiyesi imkanından yararlanabilecekler. Bu kişiler maaştan aldıkları pay kadar ikramiye alacaklar. sigortalı olan ve vefat eden kişinin eşi, çocukları ve bazı durumlarda anne – babası ölüm aylığı alabiliyor. Ölüm aylığı hak sahipleri arasında çeşitli oranlarda bölüştürülüyor. Emekli ikramiyesi de aynı oranda ödenecek.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.