Ana SayfaEkonomiTüketiciler Uyarıldı! Kalpazanlar Harekete Geçti! Dikkatli Olun!

Tüketiciler Uyarıldı! Kalpazanlar Harekete Geçti! Dikkatli Olun!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük, tatil yapacak tüketicileri sahte paralara karşı uyararak kalpazanların harekete geçtiğini söyledi.

Kalpazanlar Sahte Piyasaya Sahte Para Sürmeye Hazırlanıyor

Kısa adı TÜDER olan Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent küçük bir açıklama yaparak yaz mevsiminin yaklaştığını, para değişimlerinin yoğun olarak yaşandığı turizm bölgeleri öncelikli olmak üzere kalpazanların harekete geçtiklerini, sahte paraları piyasaya süreceklerini, son zamanlarda emniyet kuvvetlerinin de bu konu ile ilgili operasyonlarını yoğunlaştırdığını, vatandaşların çıkarlarının korunabilmesi için ve yasal bir yaptırımla karşılaşmamaları için tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Sahte Para Nasıl Anlaşılır?

TÜDER Başkanı Levent Küçük, tüketicileri sahte paralar ile ilgili dikkatli olmaya davet ettiği açıklamasında herhangi bir mağduriyetin ortaya çıkmaması için bütün banknotlar için mümkün olmasa dahi 50 TL – 100 TL – 200 TL’lik banknotların kesinlikle kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek sahte paraların nasıl anlaşılacağı ile ilgili de açıklamalar yaptı. Levent Küçük, banknotların kağıt kalitesini, Atatürk görselinin, emniyet şeridinin, kabartma baskısının, holografik şeridin, renk değiştiren şeridin, ön ve arka yüzündeki mikro yazıların, bütünleşik görüntünün, filigranın sol üst kenarında bulunan Braille alfabesi ile yazılmış olan ve parmakla dokunulduğunda hissedilebilen noktaların kontrol edilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu. Küçük, sahte paranın anlaşılması için gerçek olanlarla karşılaştırılmasının, üzerindeki yazıda herhangi bir çizik, yırtılma, delinme benzeri durum olup olmadığına bakılmasının doğru yol olacağını da belirtti.

Küçük İhbarlarla Büyük Şebekeler Çökertilebilir

TÜDER Genel Başkanı, sahte para olduğunun anlaşılması halinde banknotun nereden alındığının, kimden geldiğinin bilgileri ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı’na ya da güvenlik güçlerine teslim edilmesi gerektiğini özellikle belirterek, sahte paraların bildirilmesi için 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İhbar hatlarının da aranabileceğini, yapılan küçük ihbarlar sayesinde büyük bir sahtecilik şebekesinin yakalanmasına katkıda bulunulabileceğini de ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.