Ana SayfaEkonomiÖÇK ve Sit Alanlarına 25 Milyon TL Yatırım!

ÖÇK ve Sit Alanlarına 25 Milyon TL Yatırım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk tarafından yapılan açıklamaya göre Özel Çevre Koruma belgesine sahip olan ve sit alanı olarak görülen alanların ıslah edilmesi, çevre düzenlemelerinin yapılması ve restorasyonlarının gerçekleştirilmesi için 2018 yılı genelinde 25 milyon 765 bin Türk Lirası tutarında bir yatırım yapılacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müsteşarı olan Mustafa Öztür, 2018 yılında yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirildiği. Yıl genelinde Özel Çevre Koruma (ÖÇK) belgesine sahip olan alanlar ve sit alanları için toplamda 25 milyon 765 bin Türk Lirası tutarında bir yatırımın yapılacağını belirten Öztürk, bu yatırımların ıslah, çevre düzenleme ve restorasyon işlemleri için kullanılacağını belirtti.

Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Yatırım yapılacak alanlar arasında Şanlıurfa’da yer alan Balıklıgöl, Trabzon’da yer alan Çal Mağarası ve Uzungöl, Muğla’da yer alan Köyceğiz, Çanakkale’de yer alan Gökçeada, Adıyaman’da yer alan  Gölbaşı, Erzurum’da yer alan Tortum Gölü olduğunu belirten Öztürk, bu alanlara ek olarak birçok ÖÇK bölgesinin ve doğal sit alanının da yatırımlar kapsamında olduğunu, bu alanlarda bakım ve onarım çalışmalarının, çevre düzenlemelerinin ve restorasyonların devam ettiğini belirtti.

2017’de 20 Milyon, 2018’de 25 Milyon TL Yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2017 yılında Köyceğiz, Pamukkale, Ürgüp, Çamlıhemşin ve bazı ÖÇK’lar için toplamda 19 milyon 931 bin Türk Lirası tutarında yatırım gerçekleştirdiğini hatırlatan Öztürk, bu rakamların 2018 yılı itibariyle artarak devam edeceğini belirtti. Hedeflenen rakamın 2018 yılı genelinde toplam 25 milyon 765 bin Türk Lirası olduğunu belirten Öztürk, projeler için protokollere imzaların atıldığını, ihale süreci devam eden işler için de birçok projeye başlangıç yapıldığını belirtti.

2018 yılında Türkiye’deki birçok turistlik yerlere yatırımların yapılmaya devam edeceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bu bölgelerdeki çevre düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi ve bölgede yaşayan halk için de yaşam standartlarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.