Ana SayfaEkonomiÇay Üreticilerine Uyarı: Belirlenen Fiyatın Altına Çay Satışı Yapmayın!

Çay Üreticilerine Uyarı: Belirlenen Fiyatın Altına Çay Satışı Yapmayın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile çay üreticilerine uyarıda bulunulurken, belirlenen fiyatın altına çay satışı yapılmaması gerektiği ifade edildi.

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından yapılı açıklamada Türkiye’deki tüm çay üreticilerinin topladıkları çayların tamamının ÇAYKUR tarafından satın alınabileceğini, hiçbir şekilde çay satışı için belirlenen asgari satış fiyatının altına düşülmemesi gerekildiğini, ÇAYKUR’un sahip olduğu kapasitesinin Türkiye’nin tamamındaki çayın işlenme kapasitesinde olduğu belirtildi.

Çay Satış Fiyatı Altında Çay Satmayın!

Yaş çay sezonu başlamak üzere. Çay üretici 2018 yılı çay fiyatlarını merak ediyor. Üretici vatandaşlar aynı zamanda belirlenen çay satış fiyatları 2018 ‘in altında bir satış gerçekleştirmek istemiyor. Piyasadan daha uygun fiyata çayı toplayıp, Çaykur’a yüksek fiyattan satan aracılar ise gözünü dört açmış bir şekilde bekliyor.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, çay üreticilerine karşı bilgi verilirken, üreticilerden çayın tamamının alınacağı bilgisi paylaşıldı. Üreticileri çayın belirlenen asgari satış fiyatının altında satmaması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, Çaykur’un tüm çayı işleyecek kapasitede olduğunu ve tamamını satın alacağı ifade edildi.

Özel sektörde bazı firmaların ve bazı uyanık aracıların yaş çay sezonunun başında olunmasına rağmen dönemi fırsat görerek, düşük fiyattan yaş çay aldığının ifade edildiği açıklamada, hiçbir çay üreticisinin mağdur olmaması adına bu açıklamanın yapıldığı, tüm üreticilerin yetiştirdiği çayın işleme kapasitesinin Çaykur’da mevcut olduğunu, üretilen çayların tamamının alınacağının ifadesi edildi.

Açıklamada, çay üreticilerinin mağdur olmaması adına sabırlı bir şekilde beklemeleri gerektiği ifade edilirken, günlük kapasitenin 11 bin Ton olduğu, bu tonların üzerine çıkıldığında 46 adet fabrikanın tamamında 15 kilogramdan geçici bir ek kontenjan uygulaman zorunda olduklarını, çayın tamamının Çaykur tarafından alınacağının bilinmesi gerekildiği vurgulandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.