Ana SayfaKariyerMülakatta Sizde Soru Sorun!

Mülakatta Sizde Soru Sorun!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde irili ufaklı binlerce şirketin işe alım mülakatlarında gözlemlenen bir durum var ki, iş arayan kişi işsiz kalma kaygısı, utangaçlık, minnet hissetme gibi durumlardan dolayı mülakatlarda kendini pasif etmiş bir hal sergiliyorlar.

Öncelikle unutulmamalıdır ki kariyer planlaması yaparken bu sadece karşı tarafın size üstünlük kurmasıyla gerçekleşmez. Ne yapacağınızı bilmeden, ilerlemek çok düşük bir şans faktörü dışında ihtimali olan bir seçenek değil. Bu nedenle mülakatlara giderken ilk olarak şirketin yapısını, misyonunu, işleyiş yapısını, raporlama sistemleri gibi değişik seçenekler hakkında araştırma yapın. Şirket profili hakkında bilgi sahibi olarak gittiğiniz zaman soracağınız sorular konusunda kendinize kolaylık sağlarsınız.

Soracağınız Üç Soruyu Belirleyin

Mülakat esnasında ilk olarak insan kaynakları size birtakım sorular soracaktır. Bu soruları cevapladıktan sonra sizin soracağınız soruların olup olmadığını sorarlar. Bu konuda şeffaf ve kariyer planınızı şekillendirecek sorular sormaya özen gösterin. Unutmayın işveren sizin sahibiniz değil. Sizi değil emeğinizi satın alıyorlar. Sizin verdiğiniz emek karşısında şirketler büyüyor ve daha kazançlı hale geliyorlar. Bunun farkında olarak yıllarca verilmiş emeğinizi es geçmeyin.

Soracağınız sorulardan üç tanesine örnek vermek gerekirse, ilk olarak çalışma sürecinin nasıl olduğunu sorun. Ardından çalışacağınız süre içerisinde karar verme süreçlerinin nasıl işlediğini sorun. Son olarak maaşınızı ve maaşınız için yapılacak düzenleme sürelerini sorun. Bu sorunun yanında izin ve tatil günleriniz konusunda nasıl bir yapılarını olduğunu kesinlikle sorun. Gerçekten acil bir işiniz olduğu zaman sizi tazminat ve işten çıkartılma ile tehdit ederek izinden mahrum bırakacak birçok şirket ile karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.