Ana SayfaEkonomiBaşbakan Binali Yıldırım Buğday Alım Fiyatını Açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım Buğday Alım Fiyatını Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan’da katıldığı toplu açılış töreninde buğday alım fiyatını açıkladı.

Buğdayın Tonu 1.050 Liradan Alınacak

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’a giderek şehirdeki toplu açılış törenine katıldı. Törende bir de konuşma yapan Binali Yıldırım 2018 yılının buğday alım ak fiyatlarını açıklayarak 2017 yılında buğdaya ton başına devlet tarafından 940 lira ödendiğini, 2018 buğday fiyatının ise 1.050 lira olduğunu söyledi.

Buğday Fiyatında Yüzde 12 Artış Oldu

Hafta sonunda Erzincan’da düzenlenen bazı etkinliklere katılmak için şehre giden Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’da yapılan toplu açılış töreninde konuştu. Yıldırım, geçen yıl 1 tonu 940 lira olan buğday alım fiyatına bu yıl yüzde 12 oranına artış yapıldığını, 2018 yılında buğdayın tonunun çiftçilerden 1.50 liraya alınacağını belirtti.

Erzincan’da Pahalı Sulama Sona Erecek

Binali Yıldırım, Erzincanlılara bir de müjde verdi. Yapımı devam eden Turna Çayı Barajı’nın 2018 yılı içinde tamamlanacağını, Ballı Barajı’nın da yapımı ile birlikte gövdesinin yüksekliğinin 91 metreye çıkacağını, sulama maliyetlerinin pahalı olması durumunun bu sayede sona erecek olduğunu, barajların açılması ile birlikte normal sulama geçiş yapılacağını da açıkladı.

Çalışma Sürelerini 10 Aya Çıkarttık

Erzincan Şeker Fabrikası hakkında da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bu fabrika ile ilgili kafalarda karışıklık yaratmak isteyenlerin olduğunu, Erzurum Şeker Fabrikası ile Erzincan Şeker Fabrikası’nın birleştirildiğini, iki fabrikanın birleşmesinden sonra kapasitenin artacağını, bunun da bölgede yaşayanlara daha fazla iş fırsatı anlamına geldiğini, 6 ay süreyle çalışanların çalışma sürelerinin de 10 aya çıkartıldığını, bunun onayını da kendisinin verdiğini de ifade etti.

Erzincan’da Okul Açılışı da Yapılacak

Erzincan’daki açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, şehirde yapılan bütün yeniliklerin herkes için hayırlı olmasını temenni ettiğini, ayrıca Hacı Ali Akın tarafından yaptırılan bir okulun da açılışının yakın bir zamanda yapılacağının da haberini verdi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.