Ana SayfaEkonomiRakamlar Açıklandı! Cari Açıkta 1.7 Milyar Dolar Artış Var!

Rakamlar Açıklandı! Cari Açıkta 1.7 Milyar Dolar Artış Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 2018 yılının mart ayına ait kritik veriler açıklandı.

Mart Ayında Cari Açık 4.81 Milyar Dolara Çıktı

Kısa adı TCMB olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2018 yılının mart ayına dair ödemeler dengesi verileri açıklandı. Türkiye’de cari açık mart ayında 4.81 milyar dolara çıktı. Cari açık 2017 yılının mart ayına göre yüzde 1.7 milyar dolar arttı. Ayrıca2018 yılı mart ayında portföy yatırımlarında da yaklaşık olarak 2.34 milyar dolarlık net çıkış oldu.

Cari Açığın 4.1 Milyar Dolar Olması Bekleniyordu

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre bu yılın mart ayında ekonomideki cari açık 4.81 milyar dolara erişti. Açıklanan cari açık rakamlarının piyasaların beklentisinin çok üzerinde gerçekleştiği görüldü. Piyasalar 4.81 milyar dolar olarak açıklanan cari açığın 4.1 milyar dolar civarında olmasını bekliyordu. Merkez Bankası tarafından mart ayına dair cari açık rakamları ile ilgili açıklama yapıldı.

Cari Açık 1 Yılda 1.692 Milyon Dolar Arttı

TCMB’nin açıklamasında cari işlemler açığının 2017 yılının mart ayı ile karşılaştırıldığında açığın mart ayında 1.695 milyon dolar artış gösterdiği, 4.812 milyon dolara çıktığı, bunun neticesinde 12 aylık cari işlemler açığının 55.380 milyon dolar olduğu, bahsi geçen gelişmenin dış ticaret açığının geçtiğimiz yılın mart ayına göre artışının 1.692 milyon dolarlık artış sağladığı, 4.608 milyon dolar olarak gerçekleştiği bildirildi.

Seyahat Gelirleri 239 Milyon Dolar Arttı

Hizmetler dengesi incelendiğinde seyahat kaleminden saplanan net gelirler 2017 yılının mart ayına göre 239 milyon dolar arttı ve 988 milyon dolara erişti. Yatırım kaleminden elde edilen net çıkışlar 2017’nin mart ayına göre 218 milyon dolar artış kaydetti ve 1.238 milyon dolara çıktı. doğrudan yatırımlardan kaynaklı net girişler de geçen yılın mart ayına göre 269 milyon dolar azaldı ve 1.029 milyon dolara düştü.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.