Ana SayfaEkonomiAkaryakıta Zam! Benzin Zammı Ne Kadar? Motorin Ne Kadar Oldu?

Akaryakıta Zam! Benzin Zammı Ne Kadar? Motorin Ne Kadar Oldu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Araç sahipleri güne akaryakıt zammı haberiyle başladı. Benzin zammı 18 kuruşu buldu. Motorin zammı ise 16 kuruş seviyesinde gerçekleşti.

İndirim Sonrasında Akaryakıta Zam!

Araç sahipleri geçen hafta uygulanan akaryakıt indirimi ile derin bir nefes almıştı. Bugün gelen haberlerse akaryakıt fiyatlarının zamlandığı yönünde oldu. Akaryakıt şirketlerinden edinilen bilgilere göre bugünden itibaren benzin ve motorinin litre fiyatına farklı miktarlarda zam yapıldı. Buna göre benzin zammı ortalamada 18 kuruşa denk geldi. Motorin zammı ise pompalara 16 kuruş seviyesinde yansıdı.

3 Büyük Kentte Zamlı Benzin ve Motorin Fiyatları

Benzin zammı sonrasında Ankara genelinde benzinin ortalama satış fiyatı litre başına 6 lira 25 kuruşa yükseldi. Zam öncesinde pompa fiyatı ortalamada 6 lira 7 kuruştu. Motorin zammı fiyatın kent genelinde 5 lira 56 kuruştan,  5 lira 72 kuruşa yükselmesine neden oldu.

Benzin zammı yurt genelinde uygulanırken, İstanbul’da benzinin litre fiyatı 6 lira 1 kuruş seviyesinden 6 lira 19 kuruşa yükseldi. Motorinin litre fiyatı İstanbul genelinde ortalamada 5 lira 51 kuruş seviyesindeydi. Zamlı fiyatlarsa ortalama satış fiyatını 5 lira 67 kuruşa taşıdı.

İzmir kent genelinde benzin ortalamada 6 lira 3 kuruştan satışa sunulmaktaydı. Zam sonrasında benzinin litre fiyatı 6 lira 21 kuruşa yükseldi. Motorinin litresi ise 5 lira 71 kuruş seviyesine yükseldi.

Bu fiyatlar kentlerdeki ortalama fiyatları yansıtırken, serbest piyasa şartlarından dolayı fiyatlar ufak değişimler gösterebiliyor.

Bilindiği üzere akaryakıt fiyatları geçen hafta düşüşe geçmiş, benzinin litre fiyatına 5 kuruşluk indirim söz konusu olmuştu. Motorinin satış fiyatına ise 7 kuruşluk indirim uygulanmıştı.

Öte yandan akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri açıklayan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, fiyat açıklama uygulamasına geçen hafta son verdiğini duyurmuştu. Bu durumda akaryakıt zammı ve indirimleri ancak pompalara yansıdığında görülebilecek.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.