Ana SayfaKariyerBanka Mülakat Görüşmeleri için Önemli 5 Konu!

Banka Mülakat Görüşmeleri için Önemli 5 Konu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka mülakat görüşmeleri kariyerin ilk önemli basamaklarından biridir. İnsan kaynakları uzmanına o işe hazır olduğunu göstermeniz, yeteneklerini hissettirmeniz gerekir. Bu kapsamda da önemli konuları es geçmemeli, dikkat vermelisiniz. İşte mülakatlarda dikkat edilmesi gerekenler!

Banka Mülakat Görüşmeleri için Önemli 5 Konu!

Banka mülakat görüşmeleri stresli geçer. Hepimiz biliriz. Hem yeni iş heyecanı hem de İnsan Kaynakları Uzmanıyla birebir görüşmek elimizi ayağımızı birbirine dolayabilir. Mülakatlarda dikkat edilmesi gerekenleri bilip, uygulayabildiğiniz durumda adım atmış olacaksınız. En başında banka mülakat görüşmesinin başarılı geçtiğini ve eve mutlu gittiğinizi hayal edin. Bunu düşünmek bile gidilen yolda atılan adımdır.

Bankayı Tanıyor Musunuz? Harika! İK Uzmanına Bunu Hissettirin!

Banka mülakatlarında bankanın yetkilisi ya da İnsan Kaynakları Uzmanına mutlaka bankayı tanıdığınızı, bildiğinizi, bankanın misyon ve vizyonunu bildiğinizi ve bu konularda araştırmalar yaparak geldiğinizi hissettirin. Hatta hangi bankacılık bölümleri için başvuruların yapıldığını, sizin hangi alanda başvuru yaptığınız gibi konularda fikir sahibi olun. Alanınızla ilgili yapılan araştırmalar, projeler, çalışmaları okuyun, araştırın. Banka haberleri ve banka gündemini takipte kalın. Facebook, twitter, instagram ya da diğer sosyal medyalarda bankaların nasıl stratejiler izlediğini, neler yayımladıklarını takip edin. Sürekli olarak banka basın bültenleri yayımlanır. Son banka açıklamalarını takip edin. Bunu sadece banka iş başvurusu yaptığınız banka için değil, tümü için yapın. Yaptığınız tüm araştırmalar ve elde ettiğiniz tüm bilgileri de karşı tarafa net bir şekilde aktarın.

Banka İş Başvurusu Yaptığınız Pozisyon Hakkında Bilgili/Deneyimli Misiniz?

Çok fazla sayıda banka iş ilanları yayımlanır. Çok sayıda da banka iş başvuruları yapılır. Ancak kriterler vardır, eleme yapılır. Banka sınavları ve banka mülakatları banka iş başvurusu yaptığınız pozisyon hakkında deneyimli olduğunuzu kanıtlamak için bir fırsat. Deneyimli olmasanız bile bilgi sahibi olduğunuzu karşı tarafa göstermelisiniz. Bankaya neler katabileceğini, projelerde nasıl yer alabileceğinizi ifade etmeli ya da hissettirmelisiniz.

Tek Başına mı? Ekiple mi?

Banka iş ilanları kriterlerinde mutlaka görmüşsünüzdür. Ekip çalışmalarında başarılı ve uyumlu olmak. Tüm bankaların aradığı kriterler arasında yer alır. Deneyimli ve deneyimsiz, kıdemli veya değil, lise ya da üniversite, yüksek lisans mezunu olsun, her zaman ekip çalışmalarına önem verilir. Bu nedenle önceki ekip çalışmalarınızdan, uyumluluğunuzdan ve başarılarınızdan bahsetmelisiniz. Aynı zamanda da tek başınıza kaldığınızda ya da tek başınıza kalmayı tercih ettiğiniz zamanda neler yapabileceğinizi göstermelisiniz.

Hırs ve Hedefler!

Banka mülakat görüşmeleri konularından biri de istisnasız hedeflerdir. Size bankacılık kariyer hedefleriniz sorulur. Cevaplar her ne kadar benzer olsa da, ifade ediş şekli çok önemlidir. Hırslı olup olmadığınızı karşı tarafa göstermelisiniz. Orta karar hırs her zaman en iyisidir. Ne az ne de çok fazla!

Kolay Motive Oluyor Musunuz?

Motive kavramı banka için çok önemlidir. Geçmiş çalışmalarınızdan bahsederek motivasyon deneyimlerinizden bahsetmelisiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.