Ana SayfaKariyerİş Görüşmelerinde Bunlara Dikkat Ediyor Musunuz?

İş Görüşmelerinde Bunlara Dikkat Ediyor Musunuz?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üniversiteden mezun olan birçok kişi kariyer planlaması yaparken biraz fazlaca iyimser davranarak güzel hayaller kurur. Lakin birçok iş görüşmeniz başarısız geçiyorsa burada bir problem olduğu aşikardır.

Sürekli gittiğiniz iş görüşmelerinde olumsuz cevaplar alıyorsanız, bir sonraki iş görüşmelerinde daha isteksiz daha hevessiz bir şekilde giderek bu istikrarsız durumu istikrarlı kılabilirsiniz. Peki sorunun sizde olduğunu düşündünüz mü? Ya da neleri eksik yaptığınızı hiç sorguladınız mı? Cevabınız hayır ise o zaman aşağıda bahsedeceğimiz maddeler sizin işe alım sürecinde oldukça önemli olduğunu unutmayın. Mülakatlara hazırlanma ciddi ve emek isteyen bir süreçtir. Bu sürece başarılı bir şekilde hazırlanan kişiler genelde işi kapan kişiler oluyor. Gelin sizde başarısız olduğunuz iş görüşmelerine elveda diyerek yeni işinize merhaba deyin.

İlk Görüş Önemlidir: Giyim

İşverenler sizi tanımadıkları için ilk görüşte gördüğü kişide verdiği yargılara göre çalışanlarını seçerler. Bu nedenle iş görüşmesine giderken sade ve şık bir giyimin diğer giyim türlerine göre oldukça fazla katkısı vardır. Aşırı abartılı giysilerden, kozmetikten kaçının. İş ortamına uygun olmayan şort veya spor giyiminden kaçının. Saçlarınız ve sakalınız düzgün bir biçimde kesilmiş olması ve temiz – ütülü olması sizin için büyük bir artı katacaktır. Ayrıca bu işe gösterdiğiniz saygı nedeniyle ekstradan puan kazanmış olacaksınız. Ayakkabılarınızın temiz ve boyalı olmasına da dikkat etmek gerekir.

Beden Dilinizi İyi Kullanın

İlk görüş önemlidir dedik. Evet oldukça önemli olan bu etken birçok noktada kendini gösteriyor. İşe alım süreçlerinde, işe girmek isteyen adaylar genellikle heyecanlı olurlar ve kelimeler ağızlarına dolanır. Bu nedenle profesyonel bir duruş sergilemek ilk izlenim için oldukça etkileyici olacaktır. Ortamda sağlayacağınız ağırlık beraberinde başarı ve saygıyı getirir.

Selamlaşma yöntemlerin oldukça iyi öğrenmeniz gerekir. Gevşek bir şekilde el sıkışmak ya da parmak uçları ile tokalaşmak sizi oldukça heyecanlı ve iş bilmez gösterirken, elinizi üstte veya altta tutmakta hakkınızda olumsuz düşünülmesine yol açabilir. Bu nedenle en basitinden tokalaşma işleminde parmaklarınız bitişik, dik bir şekilde tokalaşmalı ve orta sıklıkta el sıkılmalıdır.

Jest ve Mimikler – Mülakat Sonu

Yerinde yapılan jest ve mimikler karşı tarafa sizi oldukça güven veren ve ortama hakim birisi izlenimi yaratacaktır. Bu nedenle mülakatlara hazırlanma sürecinde jest – mimik kullanımı konusunda bilgi edinmek faydalı olacaktır. Mülakat sonunda ise oh be kurtuldum diyerek çizginizi bozma hatasına düşmeyin. İlk olarak insan kaynakları biriminin yanına giderek yaptıkları görüşme için teşekkür edin, tokalaşın ve odadan o şekil çıkın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.