Ana SayfaEkonomiBebek Bakıcısı Fiyatları El Yakıyor! Spor Kulüpleri Zararını Artırıyor!

Bebek Bakıcısı Fiyatları El Yakıyor! Spor Kulüpleri Zararını Artırıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Döviz kurlarında son dönemlerde görülen artış ödemesi dövizle yapılan ürün ve hizmetleri de etkiledi.

Döviz Kurları Vatandaşları Zorluyor

Döviz kurları özellikle son haftalarda önemli ölçüde yükseldi. Bu artışın enflasyon oranlarına da olumsuz yansıyacağı tahmin ediliyor. Ayrıca ödemesi döviz cinsinden para birimleri ile yapılan pek çok üründe ve hizmette de vatandaşlar zor durumda kaldılar.

Türk Lirası’nın Kayıpları Giderek Artıyor

TL, dolar karşısında 2018 yılının başından bugüne kadar yüzde 19 oranında değer kaybetti. Bu rakam son 1 yıl baz alındığında yüzde 26 oldu. Türk Lirası’nın euro karşısındaki değer kaybı da son 1 yılda yüzde 35, 2018’in başından beri de yüzde 16 oranında oldu.

Dövizle Yapılan Ödemeler de Arttı

Döviz kurlarındaki bu artış nedeniyle pek çok sektörde ürün ve hizmet fiyatları da arttı. Dövizle ödeme yapılan alanlardan olan yabancı bebek bakıcıları, yurtdışı tur paketleri, yurtdışından online satış ile satın alınan ürünler, ücretli cep telefonu uygulamaları gibi birçok ürünün ve hizmetin fiyatı da vatandaşları zorlar hale geldi.

Bebek Bakıcısı Ücretleri El Yakıyor

Yabancı çocuk bakıcısı hizmetlerine ödenen ücretler döviz kuru artışından doğrudan etkilendi. Yabancı uyruklu bebek bakıcıları, kendilerine yapılan kur sabitleme tekliflerini genel olarak kabul etmiyorlar. Yabancı uyruklu bebek bakıcısı ücretleri 600 dolar ile 700 dolar arasında değişiyor.

Spor Kulüplerinin Zararı Artıyor

Döviz kurları üzerinde geride kalan 1 yıllık dönemde artış spor kulüplerini de olumsuz etkiliyor. Spor kulüpleri gelirlerinin büyük bir bölümü TL cinsinden olmasına rağmen bütün futbolcuların ve teknik direktörlerin maaşlarını euro olarak ödüyorlar. Bu durumda kulüplerin zararı her geçen gün daha da artıyor.

Yunanistan Turu Paket Fiyatları Arttı

Ege Denizi’nde bulunan adalar başta olmak üzere Yunanistan’a düzenlenen yurtdışı tur paketleri Türkiye’de çok tercih ediliyor. Yunanistan tur paketleri şu ana kadar tur şirketleri tarafından en çok satılan ürünlerdi. Ancak bu durum euro kurunun artmasından dolayı değişecek diye tahmin ediliyor. Çünkü 2017 yılında 1 haftalık Yunan Adaları turu yaklaşık olarak 1.500 lira civarındayken, şu anda bu rakam 2.120 liraya kadar çıktı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.