Ana SayfaEkonomiEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den Dolar Kuru Açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den Dolar Kuru Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından atılan faiz artırımı adımını desteklediğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Denizli’deydi

Dün akşam Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin iftar organizasyonuna katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gazetecilerin Merkez Bankası tarafından aynı saatlerde alınan faiz artırımı kararı ile ilgili sorulara cevap verdi.

Merkez Bankası’nın Kararını Destekliyorum

Nihat Zeybekci, Türkiye’ye karşı kur spekülasyonlarının ve operasyonların yürütülüyor olmasının kabul edilemez olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından atılan adımı desteklediğini, Merkez Bankası’nın yaptığı faiz artışı açıklamasının ardından dolar kurunun oldukça gerilediğini, kanunlar ile bakanlıklara ve kurumlara yetkiler verildiğini, yani tüm kurumların görevlerinin kanunlarla belirlenmiş olduğunu, hiçbir kurumun bir diğerine yükleyici hareketlerde bulunmayacaklarını, eğer bunu yaparlarsa sonuçlarına da katlanacaklarını, bugün yaşananların tam olarak bu olduğunu söyledi.

Türkiye Ekonomik Büyümede 2017’yi Tekrar Ediyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’deki makroekonomik göstergelerde olumlu tabloların olduğunu, ihracatta ve büyüme oranlarında rekorlar kırıldığını, işsizlik rakamlarının düştüğünü, sanayi üretim endeksi verilerinin de bu paralelde devam ettiğini, turist sayısının yüzde 30 oranında artış tahmin edildiğini, turizm sektöründe de yüzde 35 civarında bir ilerleme beklendiğini, ülkenin ekonomik büyümesinde 2017 yılının tekrar edildiğini de söyledi.

Türkiye ile İlgili Operasyonları Kabul Edemeyiz

Bakan Zeybekci, hal böyle olunca Türkiye ile ilgili çeşitli kur spekülasyonlarının yapılmasını, operasyonlar yürütülmesini kabul edemediğini, her ne olursa olsun eldeki enstrümanların sağlıklı bir şekilde kullanılması gerektiğini, Türk reel sektörünün alın terinin, emeğinin, genel olarak Türkiye’nin sergilediği performansın heba edilmesine yönelik bu gibi adımlar atılmaması gerektiğini, atılması halinde ilgili kurumların gereken adımları doğru zamanda bundan sonra da atacağını,  Türkiye Merkez Bankası tarafından döviz kurları ile ilgili atılan adımı desteklediklerini de ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.