Ana SayfaGündemİş Bankası’ndan 2018 2. Çeyrekte 1,53 Milyar TL Net Kar

İş Bankası’ndan 2018 2. Çeyrekte 1,53 Milyar TL Net Kar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İş Bankası’nın 2018 ikinci çeyrekteki net karı 1,53 milyar TL olarak açıklandı. İlk 6 aydaki net karının toplamı ise 3,33 milyar TL oldu.

Türkiye İş Bankası 2018 2. Çeyrek Net Karı 1,53 Milyar TL

Yayımlanan verilere ilişkin açıklamalarda bulunan banka, 2018 haziran dönemindeki aktif büyüklüğün geçen senenin sonuna kıyasla yüzde 10 oranında yükseldiği, bununla birlikte 398,3 milyar LT seviyesine ulaştığını bildirdi.

Nakdi Kredilerin Toplamı 261 Milyar TL

Aynı dönemde İş Bankası’nın nakdi kredilerinin toplamının 261 milyar TL, gayrinakdi kredilerinin toplamının ise 94,7 milyar TL olduğu, bankanın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarının ise 355,7 milyar TL olduğu açıklandı. Bankanın sorunlu kredilerinin toplam kredileri içindeki payı yüzde 2,7 seviyesinde gerçekleşti. Bu pay sektör ortalamasının altında oldu.

Bankanın mevduat hacmi 219,1 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bu mudilerin İş Bankası’na olan güveninin göstergesi olarak nitelendirildi. Banka hem yerli hem de yabancı yatırımcıların güvenirliğinin korumasını ve artırmayı devam ettirirken, aynı zamanda ilk yarı dönemdeki sermaye piyasalarındaki ihraçlarını devam ettirdi. Bunlara ek olarak, mayıs döneminde toplamda 18 ülkeden 42 bankanın katılımıyla 447 milyon dolar ve 867,6 milyon avro değerlerinde iki dilimli 1 sene vadeli sendikasyon kredisi temin etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.