Ana SayfaKOBİKOBİ Nedir? Asla Atlamamanız Gereken Şeyler!

KOBİ Nedir? Asla Atlamamanız Gereken Şeyler!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankadan kredi çekerken veya çalışma hayatının her sektöründe karşımıza sıkça çıkmaya başlayan KOBİ nedir? Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler olarak açtığımız işletme türü olan KOBİ, günlük hayatta her yerde duyduğumuz bir şey haline gelmiştir.

KOBİ Nedir? Nasıl Olunur?

KOBİ, yıllık işçi sayısı 250 kişiden az olan ve yıllık mali bilançosu 125 milyonun üstüne çıkmayan küçük işletmelere verilen addır. Mikro işletme olarak da sınıflandırılmaktadır. Sadece üretim sektörü olarak değil hizmet sektörü olarak da ele alınmaktadır.

Aslında günlük hayatta oldukça büyük yer tutan KOBİ’ler, üretim ve hizmet sektörünün temel taşlarıdır. Ekonomik canlılığı sağlayarak, istihdam yaratmaktadırlar. Belirli sınırlara dayanarak çalışan KOBİ’ler belki de ekonomik sıkıntılardan ve çöküntülerden en çok etkilenen kesimdir.

Yine de her koşula rağmen ayakta kalmayı başarmışlardır. Günümüzde bu kadar revaçta kalmaları ise en büyük başarıları onların elde ettiğidir. Bankalar da KOBİ’leri son birkaç yıldır önemli bir noktaya taşıyarak her türlü kredi desteğini sağlamaktadır. KOBİ Nedir? Nasıl KOBİ olunur? KOBİ olmanın şartları nelerdir?

KOBİ Olmanın Şartları

KOBİ’ler düşük yatırımlarla kendileri ekonomik alanda tutundurmaya çalışan işletmelerdir. Teknolojik yeniliklere de yatkın olarak hareket etmelidirler. Az yatırım sağlayıp çok üretim yapmalı ve üretimdeki çeşitliliğini arttırmalıdır.

Talep çeşitliliğini yüksek tutmalı ve değişikliklere açık olmalıdır. KOBİ olmak için işletmede çalıştırdığınız işçi sayısı kriterine uymalısınız ve bağımsızlık ölçülerine uygun olarak hareket etmelisiniz. ( Sermaye hisselerinin %25’ten az olması).

Yıllık bilançonuz belirlenen değeri aşmamalıdır. Türkiye’de KOBİ’ler üç ana işletmede incelenmektedir. Bunlar; Mikro ölçekli işletmeler, Küçük ölçekli işletmeler ve Orta ölçekli işletmelerdir.

  • Mikro ölçekli işletmeler, çalışan sayıları 10’dan az olan ve yıllık net satış hasılatı 3 milyonu aşmayan işletmelerdir.
  • Küçük ölçekli işletmeler, çalışan sayıları 50’den az ve yine yıllık net satış hasılatları toplamı 125 milyonu aşmayan işletmelerdir.
  • Orta ölçekli işletmeler ise, çalışan personel sayısı 250 kişiden daha az olan ve yıllık mali bilanço toplamı 125 milyonu aşmayan işletmelerden oluşmaktadır.

Bu şartları sağladığınız takdirde sizde Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler kervanına katılabilirsiniz. Ayrıca KOSGEB desteği ile işletmenizi en uygun maliyetle kurarak iş hayatına atılabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.