Ana SayfaEkonomiAğbal: İyi Niyetli Mükellefe 60 Aya Varan Taksit Yapılacak!

Ağbal: İyi Niyetli Mükellefe 60 Aya Varan Taksit Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin hisse devri için düzenlenen törene katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada torba yasa hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Ağbal, önümüzdeki hafta salı günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yeniden yapılandırma kanun görüşmelerinin başlatılmasını istediklerini, birkaç gün içerisinde kanun teklifi verileceğini ve yasal düzenlemenin kapsamının açıklanacağını söyledi. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısının görüşmelerinin ertelenmesinin büyütülmemesi gerektiğini belirten Ağbal, kısa süre içerisinde görüşmelerin başlayacağını gerekli koordinasyonun sağlandığını söyledi.

Tecil Şartları Kolaylaşıyor

Yapılandırma kanunlarının belirli aralıklar ile çıkarılması yerine gerçekten zor durumda olan tüm şartlar altında yükümlülüklerini yerine getiren mükellefler için kalıcı bir çözüm olarak sunulması gerektiğini belirten Ağbal, yapılan yeni öneride tecil konusunun da yer aldığını, borcunu aksatma niyetinde olmayan mükellefe tecil şartlarında kolaylık tanınacağını söyledi.

60 Aya Varan Taksitlendirme

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen esas ve usuller dahilinde iyi niyetli olan mükelleflerin destekleneceğini belirten Ağbal, vergi borcunu ödemekte gerçekten zorlanan ancak iyi niyetli olup ödeme yapma düşüncesinde olan mükelleflere yardımcısı olmak için taksitlendirme sürecinin 36 aydan 60 aya kadar çıkarılacağını söyledi.

Mükellefin Karnesi Olacak

Yapılacak yeni düzenlemeden mükelleflerin faydalanabilmesi için gerekli şartları taşıması gerektiğini belirten Ağbal, sunulan imkânlardan her durumda her mükellefin faydalanamayacağını, mükellefin karnesini ortaya koyacak bir sistem oluşturulacağını ve sunulan imkanlardan yararlanmasına buna göre karar verileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.