Ana SayfaGündemBağkur'lulara Sağlık Müjdesi!

Bağkur’lulara Sağlık Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Prim borcu bulunduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanmayan Bağkur’lular için müjde verildi. 5 milyon kişi ve ailesinin GSS sisteminden yararlanmaları için imkan tanınacak. 

Hükümet vatandaşların sosyal güvenlik alanındaki mağduriyetlerini gidermek adına çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal güvenlik anlamında tarihi bir adımın atıldığı ifade edilmeye başlandı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında prim borçlarını ödeyememiş olan yaklaşık 5 milyon esnaf ve ailesinin sağlık hizmetlerinden yararlanamadıkları öğrenildi. Bunun ardından herkesin sağlık hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanmaları ve haklarını koruyabilmeleri için yeni düzenlemelerin yapıldığı belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Bağkur primini ödeyemeyen vatandaşların sağlık hizmetlerinin dışında kalmalarını istemediklerinden dolayı bu anlamda GSS sistemi içerisinde dahil edilmelerini istedi. Ardından çalışmaların başlayacağı belirtildi. 

Yapılan düzenlemeler gözden geçirildiği zaman sigorta borçlarını 60 günden fazla ödememiş olan kişilerin ve ailelerin 2015 yılına kadar sağlık hizmetlerinden yararlanamadıkları ve bu durumda çeşitli mağduriyetler yaşadıkları belirlenmişti. Bunun ardından geçtiğimiz yıl yeni bir çalışma yapılmış bu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için bir yıllık ek süre verilmişti. Ancak sürekli olarak uzatılan süre yeni yılla birlikte son bulunca yeni mağduriyetler yaşanmaya başladı. 

Bakanlık vatandaşların haklarını korumak için yeni bir düzenleme yaptı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karara göre bakım olarak tıbbi anlamda başkasına muhtaç olan vatandaşların masraflarının ve hizmetlerinin SGK tarafından karşılanacağı açıklandı. Son olarak 5 milyon Bağkur’lu ve ailesini kapsayan borç sistemi hakkında yeni bir düzenleme yapılmasına ve sağlık hizmetleri konusundaki sınırlamanın kaldırılmasına karar verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.