Ana SayfaSigortaDASK Rakamlarına Deprem Sigortalarında Başarı Yüzde 50!

DASK Rakamlarına Deprem Sigortalarında Başarı Yüzde 50!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye deprem kuşağında yer alıyor olması ve depremleri yıkıcı etkileriyle hissediyor olması sebebiyle biliniyor. Türkiye’de bugün itibariyle her iki konuttan birinin Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor.

Bugün 17 Ağustos depreminin üzerinden tam 18 yıl geçti. Kısa adı ZDS olan Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı bugün itibariyle 8 milyon adedi geçti. Türkiye genelinde sigortalanan konut sayısının toplama oranı ise yüzde 50 olarak kaydedildi.

Doğal Afet Kurumu (DASK)’nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada deprem gerçeğinin akıllardan çıkmaması gerektiğini, her zaman hazırlık içinde olunmasının bir zorunluluk olduğunu, olası bir İstanbul depreminde hasarları tazmin etmek için yeterli kaynaklarımızın olmadığını, ancak buna rağmen afetin tüm sürecinin etkin bir şekilde yönetilebilmek için çok çalıştıklarını, bu çalışmaların ilgili diğer devlet kurumları ile işbirliği içinde yürütüldüğünü, şu an itibariyle Düzce’de yüzde 84 oranında, Bolu’da yüzde 75 oranında, Yalova’da yüzde 74 oranında, Sakarya ve Tekirdağ’da yüzde 69 oranında Marmara Bölgesi ve İstanbul’da da yüzde 55 oranında sigortalılığa ulaştıklarını, ancak esas hedeflerinin bütün konutların Zorunlu Deprem Sigortası’nın olması olduğunu söyledi.

Doğal Afet Kurumu’ndan alınan verilere göre bölgesel olarak bakıldığında Marmara bölgesi yüzde 55 oranında sigortalılık ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada yüzde 44 sigortalılık oranı ile İç Anadolu Bölgesi, üçüncü sırada yüzde 43 sigortalılık oranı ile Ege Bölgesi, dördüncü sırada yüzde 38 sigortalılık oranı ile Akdeniz Bölgesi, beşinci sırada yüzde 37 sigortalılık oranı ile Karadeniz Bölgesi, altıncı sırada yüzde 35 sigortalılık oranı ile Doğu Anadolu Bölgesi ve yedinci sırada da yüzde 32 sigortalılık oranı ile güneydoğu Anadolu Bölgesi bulunuyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.