Ana SayfaGündemİnovasyonda Teknolojinin Liderleri Belli Oldu!

İnovasyonda Teknolojinin Liderleri Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnovasyonda büyük adımlar atan 15 ülke belirlendi. Bu ülkelerin belirlenmesinde 800’den fazla küresel anlamda teknolojinin lideri olarak bilinen şirketler söz sahibi oldu.

Küresel teknolojinin gelişimine katkı sağlayan 800’den fazla şirket, inovasyon anlamında önemli adımlar atmasıyla bilinen 15 ülkeyi belirledi. Bu ülkeler baz alınarak dünyanın inovasyon haritası yeniden çizilirken, kuluçka merkezleri, yeni girişimler, girişim sermayeleri ve devlet teşvikleri de haritanın çizimindeki yardımcı unsurlar olacak.

KPMG adlı vergi, denetim ve danışmanlık firmasının beş yıl önce başladığı ve her yıl yayınladığı Küresel İnovasyon Merkezleri araştırmasının bu yılki sayısı yayınlandı. 15 ülkeden sayısı 800’den fazla olan teknolojinin küresel liderleri ve girişimcisinin görüşleri alınarak ortaya çıkan araştırmanın sonuçlarına göre inovasyon konusunda büyük adımlar atan 15 ülke belli oldu.

KPMG Türkiye’nin Teknoloji Medya ve Telekomünikasyon Sektör Lideri Serkan Ercin araştırma ile ilgili yaptığı açıklamada inovasyonun artık bütün endüstri ürünlerini etkilediğini, hiçbir sektörün kayıtsız kalamadığını söyledi.

2017 yılına ait Küresel İnovasyon Merkezleri araştırmasının sonuçlarına göre araştırmaya katılanların yüzde 26’lık kısmı ABD’nin teknolojik güç olarak ilk sırada yer aldığını düşünüyor. Yüzde 26’lik oranla Çin de ikinci sırada yer alıyor.

Araştırmaya katılanlar gelecek 4 yıl içinde San Francisco’daki Silikon Vadisi’nde öne çıkacak şehirlerin sıralamasını Şangay, New York, Tokyo – Pekin, Londra, Berlin, Tel Aviv olarak yaptı.

Araştırmada yer alan küresel teknoloji konusunda en çok öne çıkan kişinin kim olduğu ile ilgili soruya da Elon Musk cevabı verildi. İkinci sırada Apple’den Tim Cook, üçüncü sırada Alibaba’dan Jack Ma, Alphabet’ten Larry Page ve Google’den Sundar Pichai var.

İnovasyondan en çok yol kat eden şirketin hangisi olduğu ile ilgili soruya verilen en yüksek orandaki cevap Google olurken, Apple ve Microsoft ikinci ve üçüncü olarak bu şirketi izledi. IBM dördüncü cevap olurken, Tesla Motors ve Amazon dördüncülüğü paylaştı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.