Ana SayfaEkonomiKonya’ya Devasa Yatırım: YEKA Güneş Enerjisi Santrali İçin İhaleye Çıkılıyor!

Konya’ya Devasa Yatırım: YEKA Güneş Enerjisi Santrali İçin İhaleye Çıkılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konya Karapınar’a yapılacak olan YEKA Güneş Enerji Santrali için yapılacak olan ihaleye şirketlerin ilgisi büyük. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği ihaleye açık eksiltme usulü ile 15 Aralık 2016 tarihinde yapılacak.

Konya’nın Karapınar ilçesindeki Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı’nda (YEKA) güneş enerjisi elektrik üretim tesisi, AR-GE Merkezi ve güneş modülü ürerim fabrikası kuruluyor. Karapınar güneş enerji tesisinde 2,6 bin hektarı aşkın alandan enerji elde edilecek.

600 Bin Evin Elektriğini Karşılayacak!

Bölge; tarıma elverişli bir arazi olmamakla birlikte, güneş enerjisinin verimli düştüğü bir alan konumunda. Yapılacak olan merkezler için ihaleye son katılma tarihi 12 Aralık. 15 aralıkta ise açık eksiltme usulü ile yarışma gerçekleşecek. İhale içim bir çok firmanın ön hazırlık yaptığı belirtiliyor. Güneş enerji santrali yapımına başlandıktan 3 yıl sonra; AR-GE merkezi ve güneş modülü üretim fabrikası da 1 yıl 6 ay sonra tamamlanmış olacak. 2 bin 650 hektarı aşkın alandan 1,6 milyar kilovatsaat elektrik üretilmesi planlanıyor.

Bin megavatı aşkın kapasitesiyle dünyanın en büyük güneş tarlalarından olacak olan Konya Karapınar Güneş Enerji Santrali’nin 600 bini aşkın evin elektrik enerjisini karşılayacağı belirtiliyor. Bu projenin aynı zamanda yeni istihdam anlamına da geldiği belirtiliyor. Üretilecek olan AR-GE Merkezi, güneş enerjisi modülü üretim merkezi ve güneş enerji santralinin inşası sürecinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçi ve mühendisler görev alacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisinden enerji elde etmek, ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamada dışa bağımlılığını azaltacak bir gelişme. Ayrıca projenin ülke ekonomisinde hareketlilik yaratacağı belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.