Ana SayfaEkonomiYeni Yıla Girmeden Kredi Kartındaki Hediye Paralarınızı Kullanın!

Yeni Yıla Girmeden Kredi Kartındaki Hediye Paralarınızı Kullanın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde bankacılık sektörü her geçen gün büyüyor. Buna bağlı olarak müşterilerin sahip olduğu kredi kartı sayısı da artıyor. Ülkemizde 58 milyona yakın kredi kartı bulunuyor ve bu kredi kartlarının kahir ekseriyeti faal durumda.

Kredi kartlarının hem tüketicilere hem de ülke ekonomisine katkıları saymakla bitmez. Ekonomiyi kayıt altına alarak vergi kaybının önüne geçen kredi kartları, tüketicileri de nakit taşıma zorluğundan ve zorunluluğundan kurtarıyor. Ayrıca taksit uygulaması sayesinde müşteriler harcamalarını daha rahat ve bütçelerini zorlamadan yapabilme olanağına kavuşuyorlar.

Kredi kartlarının bir de “hediye para puan” uygulamaları mevcut. Müşterinin yaptığı alışveriş karşılığında belli bir miktar hediye para yahut hediye puan kartına yükleniyor. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük tarafından yapılan açıklamada; bu hediye paralar ya da puanların dönemsellik arz ettiği için her yıl silindiği, bu nedenle yeni yıl girmeden harcanması gerektiği ifade edildi.

Minimum 100 Milyon Türk Lirası Çöpe Gidecek!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, “Vatandaşlarımız puan karşılığı kazandıkları paraları mutlaka kullansın. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum. Kredi kartlarının bilinçli kullanılması konusunda birçok kez uyarılarda bulunduk. Bu uyarıları tekrarlayarak gerektiği kadar kullanım ve alışveriş sonrası mutlaka fatura almalarını söylüyoruz.” dedi.

Tüketicilerin para puanlarına önem göstermemesi nedeniyle hemen her yıl büyük kayıpların yaşandığını belirten Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük; “Ülkemizde 57 milyonu aşkın kredi kartı kullanımda. Bunların yüzde 10’u bu puanlardan yararlanamasa ve her birinde 20 lira olsa ciddi bir kayıp söz konusu oluyor. Tüketicilerimiz bunu ihmal etmesinler. Bazen günlük işlerimizin yoğunluğundan ve meblağ azlığından umursamayabiliyoruz. Bunu kolaylıkla yapabilir ve kaybı engelleyebilir.” diyerek konunun önemine ve bahse konu meblağın büyüklüğüne dikkat çekti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.