Ana SayfaEkonomiEkmeğe Zam Gelecek Ama Yüzdesi Tartışma Konusu

Ekmeğe Zam Gelecek Ama Yüzdesi Tartışma Konusu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz ekonomik şartlarının 2016 yılının ikinci yarısından itibaren bozulmaya başlaması, çeşitli sektörlere zam olarak yansımaya başladı. Gerek döviz kurundaki artıştan kaynaklı olarak girdilerin maliyetlerinin artış göstermesi, gerekse kış şartlarının bastırmasıyla son zamanlarda un fiyatlarına ve dolayısıyla da ekmeğe zam geleceği söylentileri ayyuka çıktı.

Un fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen yüzde 9’luk zammın henüz ekmeğin fiyatına yansımamış olması tüketiciyi sevindirirken, ekmek fiyatlarındaki artışın bunun çok ötesinde olacağı söylentisi ise endişe yaratıyor. Zira ekmeğe yüzde 25 dolayında zam geleceği haberleri yaygınlaşmış durumda.

Una Yüzde 9 Zam Ekmeğe Yüzde 25 Zam Olarak Yansıyamaz!

Bu konuda açıklamalarda bulunan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, piyasada una yüzde 30 seviyesinde zam geldiği yönünde söylentiler dolaştığını lakin bunun gerçeği yansıtmadığını deklare etti. Bu söylentilerin nerden çıktığına anlam veremediklerini belirten Ulusoy, una gelen zammın yüzde 9 dolayında olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte ekmeğe geleceği söylenen yüzde 25’lik zamla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Ulusoy, un fiyatlarına gelen yüzde 9’luk zammın ekmek fiyatlarına yüzde 25 olarak yansımasının mümkün olmadığını ve bu durumun gerçekleşmesinin sadece spekülatörlere yarayacağını açıkladı.

Un fiyatlarının ekmek maliyetlerinde yalnızca yüzde 30 seviyesinde etkili olduğunu belirten Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, diğer gider kalemlerinin ise ekmek maliyetlerinde yüzde 70 seviyesinde paya sahip olduğunu vurguladı. İşletmelerin kira, işçi ve fatura gibi sabit maliyetlerinin bulunduğunu ve dolayısıyla bu maliyetlerin de ekmek fiyatlarında etkili olduğunu belirten Ulusoy, ekmek fiyatlarına geleceği söylenen yüzde 25’lik zammın un fiyatlarına gelen zam ile açıklanmasının akla ve mantığa aykırı olduğunu belirtti. Un üreticileri olarak bu konuda zan altında kaldıklarını lakin kamuoyunun bu konuda yanlış bilgilendirildiğini açıklayan Ulusoy, aracıların kazandığı piyasa koşullarında yapılacak ekmek zammı oranının kendilerince yüzde 10’u aşmaması gerektiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.