Ana SayfaEkonomiTürkiye Fazla Mesaide İlk Sırada

Türkiye Fazla Mesaide İlk Sırada

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün yayınladığı rapora göre Türkiye’de mesaisi haftalık 50 saat ve üzerinde olanların toplan çalışan sayısına oranı yüzde 43’ün üzerinde. Türkiye’den sonra en fazla mesai yapan ülkeler sıralamasında %28,8 ile Meksika ikinci sırada yer alırken yüzde 27,1 ile Güney Kore ise üçüncü sırada yer almakta. Sıralamada dikkat çeken bir diğer unsur ise Türkiye’nin ikinci ülke ile arasında neredeyse iki kat fark bulunuyor olması.

Haftalık çalışma süresi

Senelik olarak yapılan değerlendirmede ise Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı raporunda Türkiye’de ortalama çalışma süresinin 1765 saat olarak belirlenmiş olmasına rağmen gerçekte toplam çalışma süresi ortalaması bin 855 saatin üzerinde görülüyor.

Ülkemizde yasal olarak haftalık çalışma süresi 45 saat fakat her çalışan haftada ortalama 4 saat fazladan mesai yapıyor. Yemek ve çay molaları ise mesai saati olarak değerlendirilmiyor.

Kim ne kadar çalışıyor?

OECD raporunda yer alan bilgilere göre haftada ortalama 50 saatten fazla çalışılan ülkeler arasında Japonya yüzde 22,6 ile dördüncü sırada yer alırken Avustralya %13,7 ile beşinci sırada. Almanya ise yüzde 5,6 rakamı ile İspanya’nın ardından listenin sonlarında yer alıyor.

Listenin en şaşırtıcı yanlarından biri ise Rusya’nın yüzde 0,2 fazla çalışma oranı ile listenin en sonunda yer alıyor olması.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.