Ana SayfaEkonomiBatmanlı Çocuk İşçi Yılmadı Patron Oldu

Batmanlı Çocuk İşçi Yılmadı Patron Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Batman’da sokaklarda sakız satarak yola çıktığı ticaret hayatını fabrika patronluğu ile sürdüren Mehmet Önen, birçok kişiye umut oluyor. Önen, zorlu yollardan geçerek elde ettiği başarı ile gençlere pes etmemelerini ve her zaman çalışmalarını tavsiye ediyor.

Sokaklarda Sakız Satıyordum

Batmanlı Mehmet Önen (32) yaptığı açıklamada, ‘’ Çocuk yaşta sokaklarda sakız satarak aileme maddi destekte bulunmaya başladım. O zamanlar daha 12 yaşındaydım. Her zaman hayallerimin peşinden koştum. Bir taraftan sakız satıp aileme destek olurken bir taraftan para biriktirmeye çalışıyordum. Her zaman ticarette büyümeyi hedefledim. Geçmişte çocuk işçiydim şimdi fabrika sahibiyim. Marangozlar sitesinde 580 metrekare alanda kurulu fabrikada 15 kişiye istihdam sağlıyorum. Şu an da 10 çeşit cips üretimi gerçekleştiriyoruz. Hedeflerimiz her zaman bir adım daha yukarı çıkmak yönünde, kapasitemizi arttırmak için çaba sarf ediyoruz’’ dedi.

İhracata Başladık

Mehmet Önen açıklamasının devamında, ‘’ Ben bu yola Batman’ın pazarlarında çikolata ve sakız satarak çıktım. Az da olsa aile ekonomisine katkı sağlamak amacı ile hareket ettim. Ancak hayatım boyunca da hep büyük işler yapmanın hayalini kurdum. Bugün bu imkanlara sahip olduğum için çok mutluyum. Sakız satmaya başladığımda yerli üretim yapmanın, bölgeye ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmanın hayallerini kuruyordum. Bugün ‘’Aliko’’ marka ürünler ile Türkiye’nin her yerine ürün gönderiyorum. Yurt dışında da Irak’a ihracat yapmaya başladık. Günde bir tır, yaklaşık olarak 25 bin paket ürün üretimi yapıyoruz, hedefimiz elbette ki bunu daha yükseklere çıkarmak’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.