Ana SayfaKredilerJet Kredi Nedir?

Jet Kredi Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Jet Kredi

Bankalar genel olarak kredi notu düşük olanlara, kredi sicili bozuk olanlara ve geliri olmayanlara kredi vermezler. Bu yüzden gelir sahibi olmayanlar, kredi sicili bozuk olanlar ve kredi notu düşük olanlar finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla banka dışındaki kişi veya kuruluşlara başvurma yolunu seçebiliyor. Bankalar dışında gelir sahibi olmayanlara, kredi notu düşük olanlara ve kredi sicili bozuk olanlara faiz ile para verenler genelde tefeciler oluyor.

Son zamanlarda gelir belgesiz kredi veya kredi notu düşük olanlara anında 50.000 TL kredi diye reklam yapılan jet kredi terimi duyulmaya başladı. Özellikle bankalardan kredi alamayan ve kredi kullanmaya ihtiyaç duyanlar jet krediye büyük ilgi gösterdi.

Jet kredi banka dışındaki kişi veya kuruluşlar tarafından verilen ve kredi notu, gelir ve kredi sicili sorulmadan verilen bir kredi türü olarak tanımlanabilir. Jet kredi genel olarak tefecilerin yeni yöntemi olarak tanımlanacağı gibi dolandırıcıların yeni yöntemleri arasında da yer alıyor.

Jet Kredi Yasal Mı?

İhtiyaç kredileri BDDK’nın ve yasaların belirlediği kriterlere göre bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür. İhtiyaç kredisi kapsamında sunulan jet kredi ise hiçbir yasal düzenlemeye tabi olmayan bu yüzden dolandırıcılığa açık olan bir kredi türüdür. Jet kredi kesinlikle yasal değildir.

Jet Kredi Dolandırıcılığı?

Jet kredi kullanılması halinde yüksek faiz uygulayan ve yasa dışı iş yapan tefecilerin eline düşülebileceği gibi dolandırılma ihtimali de vardır. Jet kredi kullanma yolunu tercih eden ve dolandırılan mağdur sayısı oldukça fazladır. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.