Ana SayfaEkonomiTerörü Destekleyenlere Kredi Verilmeyecek

Terörü Destekleyenlere Kredi Verilmeyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yetkililer, KOSGEB’e faizsiz kredi alabilmek amacıyla başvuruda bulunan firmaları detaylı incelemeye aldı. Yaklaşık 250 bin civarında işletmenin yaptığı başvurular adli ve idari makamlardan gelecek olan istihbarat raporları doğrultusunda değerlendirilerek terör örgütleri ile doğrudan veya dolaylı olarak ilişkisi olan firmaların faizsiz kredi desteğinden faydalanmaları engellenecek.

MASAK Raporları İncelenecek

Kredi verilecek firmalar hakkında valilik, emniyet, savcılığın yanında MASAK raporları da değerlendirme altına alınacak. KOSGEB tüm il müdürlüklerinde bir bilgi havuzu oluşturarak kredi taleplerini gelen raporlar doğrultusunda hızlıca cevaplandırmayı planlıyor.

15 Bin KOBİ Faydalanacak

Toplamda piyasaya 150 milyon TL tutarında finansman sağlanması hedeflenen bu proje ile KOSGEB 15 bin KOBİ için büyük bir destek sağlamış olacak. Faizsiz kredi için başvuruda bulunan işletme sayısı ise 250 bin civarında. Firmalar ilk yıl geri ödeme yapmadan toplamda 3 sene vade ile 50 bin TL kredi kullanmış olacaklar.

KOSGEB 2017 Planlarını da Yaptı

KOSGEB 2017 senesinde 1.1 milyar TL bütçe ile 10 ayrı destek programını yürütecek ve işletmelere milyarla liralık kredi desteği gerçekleştirmiş olacak. 2017 senesinde dağıtılacak destekler ile piyasadaki işletmelerin 5 milyar TL civarında bir finansman desteği almış olması hedefleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.