Ana SayfaEkonomiİyi Niyetli Kart Borçlusuna Kolaylık Sağlandı, Binlerce Kişi Borç Yapılandırdı!

İyi Niyetli Kart Borçlusuna Kolaylık Sağlandı, Binlerce Kişi Borç Yapılandırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, kredi kartı borçlularına rahat bir nefes aldıracak açıklamada bulundu. Ülke genelinde kredi kartı borcu olanların sayısı oldukça fazla, bankalar borçluların ödeme niyetlerine göre izlenecek yolu farklılaştırma kararı aldı. Borcunu ödeme niyeti olan kart borçluları için farklı uygulamalar yapılacağı bilgisi pek çok kart borçlusunun ödemelerini yapılandırmasını sağlayacak.

2016’da Ekonomide Dalgalanma Oldu

2016 yılı her sektörde olduğu gibi bankacılık sektöründe de dalgalanmalara sebep oldu. Bankalara borcu olan tüketiciler özellikle bu yılda farklı bir çizelge izlemek zorunda kaldılar. Ekonomik faaliyetlerde sık aralıklarla iniş ve çıkışların olması, önlemlerin proaktif bir yaklaşım ile ele alınması ile sorunlar daha kolay çözülecek. Bankalar Birliği Başkanı bu konuda önemli açıklamalarda bulunarak 2017 yılının borç yapılandırma yılı olabileceğinin sinyalini verdi.

Binlerce Kişi Borç Yapılandırdı

27 Eylül 2016 tarihinden itibaren değişikliğe uğrayan bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği’ne dikkat çeken Aydın, ‘’ Yapılan yeni düzenleme ile vatandaşların bireysel yapılandırmalarını daha kolay hale getirdi. Ekim ve Aralık ayı arasındaki grafiği incelediğimizde 562 bin kişinin kredi kartı borcunun yapılandırdığını ve bu işlemlerin toplam tutarının 2,4 milyar TL olduğunu görüyoruz. Aynı süreçte 456 bin kişi ise 6,4 milyar TL değerinde tüketici kredisi yapılandırdı. Bu yapılandırma süreçlerinde kredi kartlarında 23 ay, kredilerde ise 37 ay vade uygulandı. Bu düzenlemeden önde kredi kartlarında yapılandırma 12 ay, tüketici kredilerinde ise 24 ay ile sınırlıydı’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.