Ana SayfaEkonomiKars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı 2 Ay İçinde Açılacak

Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı 2 Ay İçinde Açılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Çankaya Köşkü’nde basın kuruluşlarının Ankara yetkili temsilcilerine bir akşam yemeği düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Kars-Tiflis-Bakü hattı hakkında da misafirlerine bilgi veren Bakan Arslan, ihale sürecinde yaşanan itirazlardan dolayı projenin ikmal ihalesinin yapılmasının 1 yıl sürdüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Projenin ikmal ihalesini 1 yıl sürede gerçekleştirebildik, bu sürenin ardından da direk çalışmalara başladık. Projenin neredeyse yüzde 70’i gerçekleştirilmişken İdare Mahkemesi itiraz eden şirketi haklı buldu. 1 yıl boyunca değerlendirmenin tamamlanmasını bekledik. Bu nedenle süreçte 2,2-5 yıllık bir kaybımız oldu. Danıştay ve İdare Mahkemesi arasındaki karar karmaşasının ardından son 8 aydır işi hakikatiyle yapmaya gayret eden bir yüklenicimiz var. Son ihaleyi kazanan firma büyük bir gayret ile çalışıyor. Şimdi 2 aylık bir işimiz kaldı. Kış şartlarını da hesaba katarak mart, nisan gibi projenin bitmiş olmasını ümit ediyoruz.” dedi.

Çin’e Kadar Gidecek

Projenin Bakü ile sınırlı kalmayacağını, Bakü’nün ardından hem Kazakistan hem de Türkmenistan üzerinden Orta Asya’nın devamına hatta Çin’e ulaşabilecek kadar hattın uzatılacağını belirten Bakan Arslan, bu hattın hem kendi ticaretimiz için hem de başka ülkelerin ticaretlerine aracılık edeceğimiz için büyük bir önem taşıdığını sözlerine ekledi. Çin üzerinden Avrupa’ya gemi ile ulaşım 45-60 gün sürerken bu hat sayesinde 15 güne kadar düşecek ve bu da Çin’in hattı tercih etmesi için büyük bir öneme sahip diyen Arslan, hattan yıllık gelir beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.