Ana SayfaKOBİKOBİ'lere Faizsiz Kredi Yolda

KOBİ’lere Faizsiz Kredi Yolda

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Piyasaları rahatlatmak ve esnafı desteklemek için hükümet tarafından yapılan çalışmalar sonrasında 150 bin işletmeye faizsiz kredi desteği verilmesine karar verildi. 

Küçük ve ortak ölçekli çeşitli işletmeleri maddi açıdan desteklemek, büyüme oranlarına katkı sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Her yıl KOBİ’lere verilen faizsiz kredi desteğinin hükümet tarafından yapılan çeşitli çalışmalar sonrasında bu yılda destek sağlamak amacıyla verilmesinde karar kılındı. Ancak KOSGEB tarafından verilmesi planlanan maddi desteklerin geçen yıllarda gerçekleştirilen ödemelere göre biraz daha farklı olması bekleniyor. Hem verilecek işletme sayısının artırılması planlanıyor, hem de bu alanda verilecek kredi miktarının artırılması planlanıyor. 

Yapılan değerlendirmeler sonucunda geçtiğimiz yıl 50 bin lira faizsiz kredi desteği verilmişti. Hükümet tarafından yapılan çeşitli görüşmeler sonrasında bu yıl uygulanacak sistemin biraz daha değiştirilmesine karar verildi. Artık kasaptan berbere, manavdan imalatçılara kadar pek çok esnafa destek verilmesi planlanırken verilecek olan destek oranlarının da 100 bin liraya kadar çıkarılmasına karar verildi. Geçen yıl yapılan 250 bin kişilik başvuru sonrasında sadece 15 bin kişi kredi alabilmişti. Bankalarla yaşanan çeşitli sıkıntılar ve kara listede isimlerinin bulunması sebebiyle desteklerden yararlanamadılar. 

Bu yıl bankalarla yapılan olumlu görüşmeler, sicil affı gibi çeşitli çalışmalar sonrasında kredilerin daha kolay verilmesi için umutlar yükseldi. KOSGEB aracılığı ile verilecek esnaf kredilerinde esnaf türüne ve iş alanlarına göre belirli limitlerin belirlenmesine karar verildi. Küçük ölçekli işletmeler için limit 15 bin ile 25 bin lira olması planlanırken büyük işletmeler için bu rakamın 100 bin liraya kadar çıkması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.