Ana SayfaEkonomiYılda 22 Milyar Kilovatsaat Elektrik Üretiyor

Yılda 22 Milyar Kilovatsaat Elektrik Üretiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kurulu elektrik gücü bakımında Türkiye’de birinci sırada olan Kahramanmaraş, yıllık elektrik üretimi ile ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmaya devam ediyor. Elektrik üretiminde özel sektörün önünün açılması ve serbestleştirme gelmesi ile bu alanda çok önemli yatırımlar yapan Kahramanmaraş, Türkiye’nin en stratejik alanlarından biri olan enerji sektöründe yaptığı liderlik ile ülke genelinde milyonlarca konutun enerji ihtiyacını gerçekleştiriyor.

Yılda 22 Milyar Kilovatsaat

Yılda 22 milyar kilovatsaat elektik üretimi gerçekleştirilen Kahramanmaraş’ta, gerçekleştirilen bu elektrik üretimi ile 14 milyon konutun yıllık enerji ihtiyacı karşılanabiliyor. Yapılan yatırımların olumlu geri dönüşümlerinin alındığı Kahramanmaraş’ta üretilen enerjinin çok az bir kısmı il için kullanılırken kalan kısmı ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Mevcut Santraller Güçlendirildi

1984 yılında elektrik üretimine başlayan Afşin – Elbistan Termik Santrali’ne 2012 yılında B ünitesinin de eklenmesi ile daha verimli üretim elde edildiğini belirten yetkililer, Kahramanmaraş’a asıl katkının Ceyhan Nehri üzerine girişimcilerin kurduğu hidroelektrik santralleri ile gerçekleştiğini söyledi. Mevcut durum da 32 aktif hidroelektrik santrali olduğunu belirten yetkililer şu an 25 santralin inşaat aşamasında olduğunu projelerin tamamlandığında 57 adet hidroelektrik santrali olacağını söyledi. Halen hizmet veren 14 güneş enerji ve 1 rüzgâr enerji santralinin faaliyetleri devam ediyor.

Üretimin yüzde 1’i Kahramanmaraş’ta

Yıllık 22 milyar kilovatsaat ile 14 milyon konutun yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceğini belirten yetkililer, üretilen elektriğin sadece yüzde 1’inin Kahramanmaraş’ta kullanıldığını kalan kısmının ülke ekonomisine katkı sağladığını belirtiyor. Türkiye’deki elektrik ihtiyacının yüzde 8 – 9 ‘unu ürettiklerini belirten yetkililer, böylelikle istihdama da katkı sağlandığını belitti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.