Ana SayfaEkonomiAğbal: İlave Teşvikleri Konuşacağız

Ağbal: İlave Teşvikleri Konuşacağız

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, yakın zamanda 2017 ve 2018 yılına ait ilave teşviklerin gündeme geleceğini duyurdu. Yaptığı konuşmada farklı konular hakkında açıklamalarda bulunan Ağbal’ın gündeme dair özel açıklamaları şöyle;

  • Referandum Türkiye için çok önemli bir dönün noktası, 17 Nisan 2017 tarihinden itibaren siyasetin ve ülkenin birinci gündemi ekonomi olacak ve çok güzel gelişmeler yaşanacak.
  • Halk oylamasından sonra şimdiye kadar yapılan teşviklerin yanı sıra 2017 ve 2018’e ait ilave teşvikler hakkında yeni çalışmalar yapılacak.
  • Bütçe ile ilgili çalışmalarımız hedeflerimiz doğrultusunda kontrollü bir şekilde ilerliyor ve planlarımızda herhangi bir değişiklik yok
  • 2017 yılının başlangıcında ekonomiyi destekleyici tedbirler ve prim ötelemeleri yansıması mükellefler üzerinde olumlu sonuç alınmasını sağladı. Mart ayında da bütçe dengesi ve harcamalar bir miktar yukarı çıkacak ancak sonraki aylarda özellikle yılın son aylarında etki tersine dönmüş olacak.
  • Yapılandırma kapsamında çalışmalarımız devam edecek toplamda 70 milyar lira vergi ve sosyal güvenlik prim alacağında yeniden yapılandırma sürecine girilecek.
  • Yeniden yapılandırmada asıl amaç 2016 yılında yaşanan darbe girişimi dolayısı ile prim borçlarını ödeyemeyen mükelleflere imkân tanımak ve bu kapsamda uygulanan yapılandırmada matrah artışı vs. yapılmayacak.
  • Yeniden yapılandırma sürecinde 36 aya kadar taksitlendirme ve peşin ödeme imkânı sunmayı planlıyoruz
  • 2016 yılında yaşanan gelişmeler dolayısı ile yukarı ivme yaşayan işsizlik oranı artan büyüme ve tedbirlerin etkisi ile gerileme sürecine girecek.
  • Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonda aşağı yönlü bir trend görülmeye başlanacak, bu konuda gıda komitesi gerekli kararları alacak.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.