Ana SayfaGündemTürkiye İle İsrail Arasında Gaz Anlaşması!

Türkiye İle İsrail Arasında Gaz Anlaşması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ile İsrail arasında bir süredir görüşmelerin yapıldığı enerji konusunda sona gelindiği öğrenildi. İsrail cephesinden yapılan açıklamalar sonrasında anlaşmanın yapılabileceği ifade edildi. 

Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin düzeltilmesinin ardından yeni düzenlemelerin ve kararların alındığı tespit edilmişti. Bunun ardından iki ülke arasında sonucu en çok merak edilen enerji görüşmelerinde nasıl bir yol izleneceği merak konusu haline geldi. Bir süredir iki ülke arasında enerji anlaşmalarının gerçekleştirilebileceği ifade edilmişti. Merakla beklenen konu hakkında İsrail Enerji Bakanlığı Müsteşarı Shaul Meridor tarafından bir açıklama yapıldı. Anlaşma için iki tarafında hala görüşme halinde olduğu ifade edildi. 

Shaul Meridor tarafından yapılan açıklamalara göre imzalanması muhtemel olan bu enerji anlaşmasının her iki ülkenin de yararına olacağı ve çıkarların bu şekilde görüşüleceği ifade edildi. Bir süredir İsrail ile Türkiye arasında imzalanacak bu anlaşmanın Güney Kıbrıs ile Türkiye arasındaki anlaşmaya göre bir alternatif oluşturacağı iddia edilmişti. Ancak İsrail durumun sanıldığı gibi olmadığını ifade ederken bu durumun Türkler ile Rumlar arasında olduğunu belirtti. İsrail ile Türkiye arasında imzalanabilecek anlaşmanın herhangi bir anlaşma için alternatif oluşturmadığı özellikle belirtildi. 

İsrail cephesinin anlaşmadan dolayı ümitli oldukları öğrenilirken anlaşmanın imzalanmasına neredeyse kesin gözüyle baktıkları görüldü. Gazeteciler tarafından konu hakkında herhangi bir tarih sorulduğu zaman ‘Bu konuda kesin bir tarih veremem çünkü görüşmeler hala devam ediyor. Ancak görüşmelerin seyrine bakıldığı zaman anlaşmanın birkaç ay içerisinde imzalanacağını söyleyebilirim’ ifadelerini kullandı. İsrail anlaşma imzalandığı takdirde Türkiye’nin istediği gaz miktarının sorunsuz bir şekilde verileceğini belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.