Ana SayfaEkonomiTASAM: Türkiye ve İran İş Birliği Güçlendirilmeli

TASAM: Türkiye ve İran İş Birliği Güçlendirilmeli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ve İran arasındaki ilişkiler hakkında bir açıklama yapan Türkiye Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM), Türkiye ve İran’dan valiler, sektör temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, düşünce ve kanaat önderleri, akademisyenler, düşünce kuruluşlarının yöneticileri, parlamento üyeleri, gazeteciler ve çeşitli seviyelerdeki protokol temsilcilerinin katıldığı forumda önemli açıklamalarda bulundu. Van Valiliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve İran Dışişleri Bakanlığı Politik ve Uluslararası Araştırma Merkezi (IPIS) iş birliği ile düzenlenen 3. Türkiye-İran Forumu’nda açıklanan bildirgede İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerde çok boyutlu somut hedeflerin belirlenmesi gerektiği, tanımlanacak kurumsal envanterle orta ve uzun vadeli bir ilişkinin çerçevesinin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

Zaman İyi Değerlendirilmeli

TASAM tarafından açıklanan bildirgede iki ülke arasındaki sınır taşımacılığı sorunlarının en hızlı şekilde giderilmesine vurgu yapılırken, ticaret konusunda zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiği, iki ülke arasındaki ticaretin çok önemli olduğu bu yüzden ticaretin önünü açacak somut politikalarının sahaya yansıtılması gerektiğinin altı çizildi.

Komisyonlar Kurulmalı

İki ülke arasında müşterek yatırımlar için karşılıklı komisyonların oluşturulmasının gerektiğinin belirtildiği bildirgede, saklık sektörünün potansiyelinin göz önüne alınması gerektiği ve iki ülke arasında tıbbi kongrelerin yapılması gerektiği belirtildi.

Kültürel Faaliyetlere Ağırlık Verilmeli

İki ülke arasında tanıtıcı reklamların geniş kitlere ulaştırılması ve kültürel festival, fuar gibi organizasyonların daha fazla gündeme gelmesinin gerektiğinin belirtildiği bildirgede, Van Gölü ve Urmiye Gölü’ de tanıtım faaliyetleri kapsamında kardeş göl ilan edildiği bir kez daha açıklandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.