Ana SayfaEkonomiCanikli: Bu Yıl Zam Yok

Canikli: Bu Yıl Zam Yok

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

16 Nisan 2017 tarihinin Türkiye tarihinde çok önemli bir eşik olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, referandum sonrası ana gündemin ekonomi olduğunu belirtti. Halkın basiretli bir karar vererek oyunu istikrardan yana kullandığını, bu kararın Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu belirten Canikli, referandum sonrası ana konu olarak ekonomiye odaklanıldığını, 2016 yılında yaşanan olumsuz gelişmelerin izlerinin 2017 yılında silinmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Yeni bir döneme girildiğini ve bundan sonraki süreçte yapılan yatırım ve teşviklerin olumlu sonuçlarının alınmaya başlanacağını belirten Canikli, 2016 yılının son çeyreğinden itibaren ülke genelinde ciddi teşvik, yatırım ve reformun yapıldığını hatırlattı. Üretim Reformu Paketi ile ilgili de bir açıklama yapan Canikli, paket ile ilgili teknik çalışmaların tamamlandığını sözlerine ekledi.

Hedef Minimum Maliyet

Üretim Reformu Paketi’nin üreticiler açısından çok önemli olacağını belirten Canikli, teknik çalışmaları tamamlanan paket hayat geçirildiğinde sanayiciye minimum maliyet sağlanacağını ve faizlerinde gelecek günlerde düşeceğini söyledi. Mevduat faizinin yüzde 14’lere çıktığını bunun sebebinin bankaların mevduat yarışına girmesi olduğunu belirten Canikli, bu uygulamanın doğru olmadığını takip edileceğini söyledi.

Bu Yıl Zam Yok

Yıl sonuna kadar enflasyon, işsizlik ve faiz rakamlarının tek haneye düşürülmesi için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Canikli, bu yıl içerisinde kamu ürünlerine zam yapılmayacağını açıkladı. Hem finansman çeşitliliğini artırmak hem de fon kaynağı yaratmak için yeni bir finansal enstrüman üzerinde çalışıldığını belirten Canikli, yeni uygulamanın adının banka senedi olduğunu, bankaların bu enstrüman sayesinde menkul kıymet olarak ihraç edip para bulabileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.