Ana SayfaEkonomiTürk Akımı Son Çeyreğe Girdi! İlk Kazma 2017’nin Yazında

Türk Akımı Son Çeyreğe Girdi! İlk Kazma 2017’nin Yazında

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Akımı Projesinin üretilmesi için ilk kazma 2017 yılının yazında vurulacak. Açıklamayı, projeyi üretecek olan Gazprom yaptı.

Gazprom tarafından yapılan açıklamada Türk Akımı Projesinin geri sayıma başladığı kaydedildi. Projeye ilk kazmanın bu yaz vurulacağı ifade edilen açıklamada, “Türk Akımı projesi 2019 yılında tamamlanacak” denildi.

Gazprom’un yaptığı açıklamaya göre projenin deniz kısmındaki boru hattı için düğmeye basıldı. Yazın gelmesiyle birlikte çalışmaların başlayacağını ifade eden Rusya’da enerji sektörünün lider ismi Gazprom konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Projenin başlamasıyla birlikte boru hat inşasının hız kazanması bekleniyor.

Projenin hayata geçmesi için bazı anlaşmalara da imza atan Rus enerji devi, İsveç merkezli Allseas şirketiyle geçtiğimiz aylarda masaya oturmuştu. Bu kapsamda iki şirket karşılıklı olarak 2 farklı anlaşmayı imzalamıştı.

Konu hakkındaki açıklamayı yapan Rus şirketin İcra Komitesi Başkanı, koordinasyon eksikliğinin yaşanmaması adına South Stream Transport’un İstanbul’a ofis açtığını kaydetti. Hattın inşa sürecinde Türkiye ile koordinasyonun önemine değinen şirketin İcra Komitesi Başkanı Miller, “Boru hattının döşenmesi için ilk çalışmalar belirlenen takvim gereğince yapılacak” dedi.

Türk Akımı Projesi son yılların en büyük projeleri arasında gösterilirken, proje tamamlandığında hattın sevkiyat kapasitesi 31 buçuk milyar metreküp olacak. İki ayrı koldan inşa edilecek hattın toplam uzunluğu ise 900 kilometre olacak. Söz konusu yatırımın maliyeti ise 7 milyar Euro’yu geçecek. Projenin Karadeniz ayağını Gazprom bünyesinde faaliyetlerini sürdüren South Stream Transport üretecek.

Rusya ile yapılan anlaşma kapsamında üretilecek Türk Akımı Projesi, son zamanların en kapsamlı doğalgaz boru hattı projeleri arasında yer alıyor. Projeyi sadece Türkiye ile Rusya değil tüm dünya yakından takip ediyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.