Ana SayfaGündemEski Kombi Tehlikesi!

Eski Kombi Tehlikesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Doğalgazın Türkiye’ye ilk geldiği yıllarda takılan doğalgaz kombilerinin vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiği ifade edildi. Uzmanlar tarafından konu hakkında önemli uyarılarda bulunuldu. 

Isıtma ve soğutma sektörü içerisinde aktif bir şekilde faaliyet gösteren Termosan firmasının yetkili isimlerinden enerji sektörü hakkında önemli açıklamaların yapıldığı ifade edildi. Son yıllarda eski ve yeni binalarda yapılmasına karar verilen ısı yalıtım sistemlerinin bu sayede tasarruflara neden olduğu belirtilmişti. Bunun ardından Türkiye’nin enerji sektörü içerisinde toplam 10 12 milyar dolar civarında bir tasarruf sağladığı ve yalıtım sisteminin maddi açıdan geri dönüşünün kuvvetli olduğu açıklandı. Enerji tüketimi düşünüldüğü zaman ısı yalıtımı ile birlikte mekanlarda daha az ısınma ücretlerinin ödenebileceği açıklandı. 

Yalıtım sanıldığı gibi sadece ısınma alanında gerçekleşmiyor. Bu süreç içerisinde yalıtımın soğutma amacıyla da gerçekleştirildiği tespit edildi. Yapılan bir araştırma sonrasında çıplak binalarda enerji kaybının yaklaşık 10 12 milyar dolar olduğu tespit edildi. Yeni yapılan tüm evlerde yalıtım zorunlu hale getirilirken bunun ardından eski binalarda da yalıtımın yapılması için çalışmalar devam ediyor. Yalıtım doğru ve amacına uygun bir şekilde yapıldığı takdirde enerji ithalatının önemli bir kısmının da son bulması planlanıyor. 

Doğalgaz kullanımının artması ile birlikte bazı önemli uyarılarda bulunuldu. Bu uyarılara göre doğalgazın Türkiye’ye ilk getirildiği dönemde gaz kullanan ve dolayısı ile kombi taktıran vatandaşların eskimi kombilerini değiştirmeleri için uyarı yapıldı. Eskimiş kombilerin can ve mal kayıplarına neden olabileceği belirtildi.Teknolojinin çok gerisinde kalması nedeniyle ölümlü kazalara yol açtığı belirlendi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.