Ana SayfaGündemİkinci El Araçlarda Örnek Olacak Karar!

İkinci El Araçlarda Örnek Olacak Karar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İkinci el araç satın alan ancak aracın arızalı çıkması sonucunda hakkını mahkemede arayan bir tüketici için verilen kararın ikinci el piyasasında emsal niteliğinde olması planlanıyor. 

İkinci el araç satışının aktif bir şekilde sürdürülmesinin ardından bazı tüketicilerin olumsuz durumlar ile karşılaştıkları tespit edilmeye başladı. Bunun ardından yaşanan bir olay mahkeme tarafından ikinci el piyasasını yakından ilgilendiren ve örnek teşkil edecek bir uygulama olarak ifade edildi. İkinci el satışında bir vatandaş almış olduğu aracı araştırırken satıcı tarafından bakımlarının tamamının yapıldığı yönündeki bilgiye güvendi. Ekspertiz raporunda da aynı bilgilerin yer alması sonrasında aracı gönül rahatlığı ile satın aldı. 

Aracı satın aldıktan kısa bir süre sonra aracın motor kısmında yaşamış olduğu problemden dolayı aracın yolda kaldığı tespit edildi. Vatandaş bu durumu galeri ile görüştüğü zaman olumsuz yanıt alınca zaman kaybetmeden tüketici mahkemesine giderek tazminat talebinde bulundu. Aracın bedeli ile birlikte 10 bin liralık manevi tazminat talebinde bulunan tüketici bir mücadele içerisine girdi. Mahkeme tarafından yapılan incelemeler sonrasında araç bedelinin geri ödenmesine karar verilirken 10 bin liralık manevi tazminat talebinin kabul edilmediği görüldü. 

Ardından dava yargıtay tarafından tekrar incelendiği zaman aracın kullanılmasının mümkün olmadığı tespit edildiğinden dolayı durum gizli ayıp olarak ifade edildi. Bu yüzden araç sahibine onarım masraflarının da ödenmesine karar verildi. Alınan kararın ilk kez gerçekleştirildiği ve bunun ardından diğer tüketicileri de ilgilendirdiği açıklandı. Davalar için yeni bir örnek olması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.