Ana SayfaEkonomiTP, Kaya Gazı İçin İlk Adımı Haftaya Atıyor

TP, Kaya Gazı İçin İlk Adımı Haftaya Atıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Petrolleri kaya gazı için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 2 kuyuyu kapsayan çalışmalar bir hafta sonra başlayacak.

Hamitabat bölgesine yakın bir konumda bulunan iki kaya gazı kuyusunda çatlatma operasyonu için harekete geçen Türkiye Petrolleri, üretim için ilk adımı atıyor.

Üretimin başlaması adına yapılacak olan çatlatma operasyonunda ABD’li Halliburton şirketi teknik hizmetle Türkiye Petrolleri’nin yanında olacak. İlk etapta 2 kuyu için başlatılacak çalışma, kuyulardan yüksek verim alınması halinde yeni kuyularla devam edecek. Verimli olan kuyulardan bölgede faaliyet halinde olan borulara doğalgaz aktarımı da yapılabilecek. Bölgede en dikkat çeken boru hattı ise BOTAŞ’a ait.

Proje üzerinde yaklaşık 2 senedir çalışma yürütmekte olan Türkiye Petrolleri, proje kapsamındaki ilk operasyonu önümüzdeki hafta başlatacak. Kuyuların verimli çıkması halinde özel şirketlerinde konuyla ilgili çalışmalara başlayacağı ifade ediliyor.

Hamitabat bölgesinde yüksek verim bekleyen uzmanların bu görüşünü, 2013 yılında ABD’li Enerji Enformasyon İdaresi’nin raporu da destekliyor. Rapora göre dünyanın kaya gazı haritasında Trakya bölgesinde ciddi bir potansiyel bulunuyor. Bölgede var olduğu tahmin edilen miktar ise 962 milyar metreküp! Bu toplamın 170 milyar metreküplük bölümü ise ekonomik değer taşıyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin raporunda yer alan diğer bir bilgi ise bölgedeki kaya petrolü olarak gösteriliyor. Trakya bölgesinde 2 milyar varillik kaya petrolü bulunduğuna işaret edilirken, bu miktarın 100 milyon varillik bölümü ise üretilebilir konumda yer alıyor.

Rapor kaya gazının sadece Trakya Bölgesinde değil, Güneydoğu Anadolu’da da yer aldığını ifade ediyor. Bölgedeki kaya gazının miktarı ise 3,7 trilyonu buluyor. Bunun 481 metreküplük bölümüyse çıkarılabilir konumda bulunuyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.