Ana SayfaGündemTorun Maaşından Sonra Yeğen Maaşı Geliyor

Torun Maaşından Sonra Yeğen Maaşı Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma Bakanlığı tarafından torun maaşı başlatılmıştı. Bunun ardından hala ve teyzelere yeğen maaşının getirilmesine karar verildi. 

Çalışma Bakanlığı tarafından kadın istihdamının desteklenmesi için pek çok çalışma yapıldı. Bu çalışmaların ardından büyükannelerin torun bakımını üstlenmeleri ve bu durumu teşvik etmek amacıyla büyükanne maaşının verilmesine karar verildi. Bu süreç içerisinde büyükanne maaşının Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına karar verildi. Ancak uygulamanın başarılı olup olmadığını görebilmek için öncelikli olarak bazı illerde pilot uygulama olarak hayata geçirilmesi planlandı.

6 ilde toplam 6 bin 500 aile ile başlayan uygulamanın ilerleyen günlerde Türkiye genelinde uygulanmasına karar verildi. Ancak bu sistemin ilerleyen zamanlarda farklı şekillerde yaygınlaştırılmasına karar verildi. İşsiz olup yeğen bakan hala ve teyzeler içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa bir çalışmanın yapıldığı öğrenildi. İşsiz olup yeğen bakan teyze ve halalara maaş bağlanması için yeni bir çalışma başlatılacak. Gerekli detayların ilerleyen günlerde açıklanması planlanıyor. 

Şimdilerde büyükannelerin 3 yaş sınırı bulunduğu ve 3 yaşın altındaki torunlara bakmaları halinde aylık 425 lira değerindeki maaşı alabilecekleri açıklanmıştı. İlk uygulamanın mart ayı itibari ile başladığı ve bu ay sisteme kayıt olmuş olan büyükannelerin ilk maaşlarını aldıkları öğrenildi. 3 yaşa kadar torun bakan büyükannelerin sağlıklı olduklarına dair gerekli raporları almaları halinde sisteme kayıt olmak için herhangi bir engellerinin olmadığı belirtildi. Yakın zamanda aynı uygulamanın hala ve teyzeler içinde yapılması için adım atılmasına karar verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.