Ana SayfaSigortaTrafik Sigortası İçin 7 Öneri Geldi!

Trafik Sigortası İçin 7 Öneri Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik sigortasına tavan fiyat uygulamasının getirilmesi ile birlikte çeşitli tartışmalar gündeme gelmişti. Bu konu hakkında sigortacılardan konu hakkında 7 öneri geldi. 

Trafik sigortası primlerinde sigorta şirketleri tarafından getirilen zamlar araç sürücülerinin duruma isyan etmesine neden olmuştu. Hükümet tarafından yapılan uyarılara rağmen fiyatlarda herhangi bir indirimin yapılmaması üzerine yeni bir önlem alındı ve sonrasında sigorta primlerine tavan fiyat uygulaması getirildi. Bu uygulama ile birlikte araç sürücülerinin olması gerekenden fazla keyfi zamlarla donatılmış poliçeleri ödemelerine gerek kalmadığı tespit edildi. Araç sürücüleri tarafından tam not alan bu uygulamanın sigorta şirketleri tarafından aynı memnuniyetle karşılanmaması dikkat çekti. 

Uygulamanın hayata geçirilmesi ile birlikte iyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki fark net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Rekabetten dolayı ortaya çıkan keyfi zamların bu sayede ortadan kaldırılacağı açıklandı. Daha önceki dönemlerde uygulanan sistemin neden olacağı negatif durumların bu sayede tamamen engellendiği belirtildi. Ancak sigortacılar tarafından yapılan açıklamaların ardından serbest tarifenin mevcut olduğu 1968 ile 1994 yılları içerisinde sistemin hızlı bir şekilde işlediği ancak sonrasında tavan fiyata geçilen 8 aylık dönem içerisinde 3 milyar liralık bir zararın ortaya çıktığı hatırlatıldı.

Sigortacılar tarafından sistemin bir havuz sistemi içerisinde oluşturulması önerilirken tavan fiyatların makul seviyelerde artırılmasını istediler. SGK tarafından alınan payın yüzde 5 seviyelerine düşürülmesi önerilirken uygulamada aylık değişim oranının yüzde 2 seviyelerine çıkarılması istendi. Bu aşamada kısa vadeli poliçelere izin verilmesinin olumlu bir durum olabileceği düşünülüyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.