Ana SayfaEkonomiKredi Kullanımında İstanbul İlk Sırada!

Kredi Kullanımında İstanbul İlk Sırada!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son dönemlerde yapılan teşvikler ile kredi kullanımının daha kolay hale gelmesi ile bankaların kredi kullandırma oranları da oldukça yükseldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre bankaların İstanbul’da bulunan şubelerinden kullandırılan kredi miktarı ile diğer illerde bulunan şubelerden kullandırılan kredi miktarı karşılaştırıldığında arada büyük bir fark olduğu ortaya çıkıyor. İstanbul’da kullandırılan kredi miktarı 77 kentte kullandırılan kredi miktarından daha fazla oldu. 2017 yılının mart ayı sonu itibari ile İstanbul’da toplam kullandırılan kredi miktarı 752 milyar 703 milyon liraya ulaşırken, İstanbul dışındaki 77 ilin toplam kullandığı kredi miktarı 699 milyar 401 milyon 136 bin lira oldu. BDDK verilerine göre 2017 yılının ilk çeyreğinde 1 trilyon 860 milyar 666 milyon 606 bin liraya ulaşan bankacılık sektör kredi hacmi 2016 yılına göre yüzde 20,9 oranında artış gösterdi.

İlk Sırada İstanbul

BDDK verilerine göre mart sonu itibari ile 752 milyar 703 bin 249 bin lira ile kredi kullandırılmasında İstanbul ilk sırada yer alırken, 248 milyar 941 milyon 536 bin lira ile Ankara ikinci sırada, 93 milyar 902 milyon 825 bin lira ile İzmir üçüncü sırada yer aldı.

Bayburt Sonda Yer Aldı

BDDK verilerine göre kredi kullanımında en son sırayı Bayburt aldı. Söz konusu dönemde Bayburt’ta 513 milyon 953 bin liralık kredi kullandırılırken, Tunceli’de 761 milyon 287 bin lira, Hakkari’de ise 887 milyon 264 bin lira kredi kullandırıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.